LACRIMI. Supravietuitorii inundatiilor si-au condus mortii pe ultimul drum

Janina Jacota, de 31 de ani, mama acesteia, Floarea Cotlet, de 54 de ani si bunica Maria Rusti, de 86 de ani, au poposit, pentru ultima data, in locul unde le-a fost semnata sentinta la moarte, dupa care sicriele au fost duse la biserica si depuse intr-o groapa amenajata pentru toate trei.

Lumea a plans si s-a rugat ca echipele de cautare sa dea si de urma micutului Daniel Jacota, pentru a putea fi inmormantat alaturi de mama lui. In comuna Arbore au fost inmormantate sapte dintre victimele inundatiilor, celelalte urmand sa fie inhumate astazi.

Becali a venit cu elicopterul

Gigi Becali a aterizat cu un elicopter pe stadionul din Arbore si a mers in cateva dintre locurile inundate. El a adus 1,4 miliarde de lei vechi pe care i-a lasat arhiepiscopului Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, pentru a fi impartiti oamenilor afectati de viitura. Un prim ajutor a fost oferit familiilor care au persoane decedate, acestea primind cate 50 de milioane de lei vechi.

Satele Plescioara, Catiasu si Poienitele, acoperite de de noroi

Valuri de mal. Trei sate din comuna buzoiana Chiojdu sunt izolate de trei saptamani din cauza unui strat gros de noroi format pe drumurile de acces si a fisurilor provocate de alunecarile de teren.

In zona de munte a judetului Buzau ploua aproape zilnic, de trei saptamani, iar umiditatea inregistreaza cote record. Satele izolate din cauza drumurilor impracticabile sunt Plescioara, Catiasu si Poienitele, in care locuiesc aproape o mie de persoane. Primarul din Chiojdu, Gheorghe Dumitrache, sustine ca toate drumurile ce duc catre cele trei sate au fost acoperite de un strat gros de mal. Nu se poate ajunge in satele izolate, spune primarul, decat pe niste carari inguste pentru ca pe drum nu se poate merge cu masina si, de multe ori, nici cu caruta.

Furtuna de pe Litoral face victime omenesti

Un tanar de 27 de ani a murit, ieri, in statiunea Neptun, din cauza furtunii. Barbatul a ignorat avertismentele salvamarilor si s-a aventurat in larg, desi valurile erau de aproape doi metri. Tot ieri a fost gasit cadavrul unui barbat dat disparut in urma cu trei zile in statiunea Eforie Nord. Intre timp politistii si jandarmii continua sa caute un baiat de 13 ani din Costinesti, disparut in urma cu doua zile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.