Ieri a fost adus in fata judecatorilor bucuresteni cu lanturi la maini si picioare Florin Ioan Lesch, tanarul din Lugoj pentru a se judeca recursul formulat de impotriva arestarii sale, intr-un dosar in care este acuzat de terorism. Arestat pentru tentativa de atac terorist, Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat recursul declarat de Lesch impotriva deciziei prin care a fost arestat pentru 29 de zile.

Lesch a afirmat, in fata completului de judecata, ca nu a avut de gand sa provoace un act terorist la Timisoara, asa cum sustin procurorii, si ca nu are capacitatea de a produce un asemenea atentat. El a precizat ca este nevinovat si ca a fost indus in eroare de o cunostinta, care i-a dat masina respectiva. Lesch a precizat ca nu stia ca in acel autovehicul se afla un dispozitiv explozibil.

Tanarul a spus judecatorilor ca retinerea sa are la baza o inscenare si ca nici o clipa nu s-a gandit sa puna la cale un atac terorist si a precizat ca este vinovat doar pentru faptul ca a avut incredere in oameni si ca s-a lasat pacalit de persoane din anturajul sau. Forin Lesch nu a vrut insa sa spuna numele celor pe care ii considera vinovati.

Lugojanul a mai spus ca nu reprezinta un pericol public pentru cetatenii din orasul sau, in acest caz apreciind ca nu se justifica arestarea sa.

Procurorii sustin ca la dosar exista suficiente probe care atesta apartenenta lui Florin Lesch la organizatii islamice si intentile sale de a detona masina incarcata cu butelii in centrul Timisoarei.

Florian Lesch a fost reprezentat de un avocat din oficiu, care a declarat judecatorilor ca la dosar nu exista probe suficiente care sa ateste vinovatia clientului sau.

Urmeaza ca instanta sa decida daca mentine mandatul de arestare preventiva de 29 de zile emis anterior pe numele lui Lesch.

Dupa ce magistratii timisoreni au emis pe 27 iunie mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui sub acuzatia de terorism, decizia magistratilor a fost atacata in recurs de avocatul lui Lesch.

Lesch a fost retinut in seara de 26 iunie de procurorii DIICOT din Timisoara si de ofiterii Serviciului Roman de Informatii, la iesirea din Buzias. In masina acestuia au fost descoperite doua butelii care urmau sa fie conectate la dispozitivul explozibil realizat artizanal, iar declansarea acestuia s-ar fi produs prin actionarea unui telefon mobil intr-un loc aglomerat din municipiul de pe Bega.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.