Ieri s-au deschis plicurile celor 22 firme doljene, dar si ale celor din Bucuresti si Cluj care au depus dosarele pentru demararea lucrarilor de construire a celor 22 de kilometric de drumuri interioare din Rastul Nou. Constructia caselor va mai intarzia deoarece nu s-au finalizat planurile caselor. Tot azi ar trebui sa ajunga in sat si cele 250 de locuinte modulare promise de guvernanti, deoarece corturile militare au fost ridicate de armata, iar sinistratii locuiesc in corturi ale Crucii Rosii sau in vechiul sat.

Ieri s-au deschis plicurile firmelor participante la licitatia construirii drumurilor Noului Rast. "Miercuri (azi n.r.) va avea loc deschiderea ofertelor firmelor participante la licitatie. Firmele doritoare vor putea depune dosarele pana miercuri, la ora 10, pentru ca o ora mai tarziu sa deschidem plicurile. Va fi aleasa oferta cu cele mai mici preturi. Fiind vorba de un volum mare de lucru intr-un timp foarte scurt vom impartii drumul in opt sectoare, deci vor castiga licitatia opt firme, cate una pentru fiecare sector", a afirmat seful CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Autoritatile doljene vor sa demareze lucrarile la inceputul lunii august, pentru a avea timp suficient si pentru reteaua de apa. "Vrem sa incepem lucrarile in primele zile ale lunii august. Vom lucra pe comandamente ca pe vremea lui Ceausescu si ne vom intalni de doua ori pe zi pentru a verifica si grabi lucrarile", a mai spus Prioteasa.

In ceea ce priveste reconstructia caselor este mai complicat. Cu toate ca au inceput sa vina materialele de constructie, fier si ciment acestia nu le pot imparti sinistratilor deoarece nu au planurile caselor si nici listele cu materiale pentru fiecare casa. "In mod normal, oricine incepe sa construiasca o casa are si un proiect, dar noi primim materiale si nu putem sa le distribuim pentru ca nu avem nici macar un tabel cu materiale necesare unei locuinte. In ritmul asta, nu stiu nici cand vom incepe constructia caselor de care oamenii au atata nevoie", a spus primarul Rastului, Iulian Silisteanu.

Racordarea la reteaua electrica se va face dupa ce infrastructura va fi terminata. Este nevoie de sase kilometri de retea electrica pentru noului sat. In cadrul ultimei sedinte de Guvern, Executivul a aprobat alocarea a 168 de miliarde de lei vechi pentru realizarea infrastructurii de drumuri si electrificarea noului Rast.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.