Ziarista care pretinde ca a cumparat subiectele de Bac de la romana este cumatra si buna prietena chiar cu inspectoarea care a ales subiectele.

Sefa Departamentului Educatie de la ziarul "Gandul" sustine ca a cumparat de la niste elevi subiectele de Bac concepute de o ruda de-a ei prin alianta.

Cu o seara inainte de proba scrisa de la limba si literatura romana, Melania Mandas Vergu, seful Departamentului de Educatie de la cotidianul "Gandul", a intrat in posesia subiectelor de la bacalaureat. "Duminica seara, in jurul orei 23.00, am cumparat de la un elev cele trei variante de subiecte din Piata Victoriei, cu doar 500.000 de lei. Tot ce pot sa spun e ca toti de acolo erau elevi care dau examene. Erau vreo 15 copii", spune Melania Vergu despre cei care vindeau subiectele.

Urmatorul pas facut de ziarista a fost sa anunte Ministerul Educatiei. "Am vorbit cu Liliana Preoteasa (directoare pentru invatamintul preuniversitar) si cu ministrul Hardau. M-am dus sa le verific, ca nu cumva sa fie falsuri. Insa nu a fost asa. Ii convocasera si pe cei doi inspectori si pe un profesor care au lucrat la subiecte", a relatat Melania Vergu.

Rude prin alianta

Dupa cum spun ministrul Educatiei, Mihail Hardau, si directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare, Cristian Mirescu, "unul dintre cei doi inspectori care au lucrat la subiectele de la limba romana este Marilena Lascar". Despre aceasta, chiar jurnalistul Melania Mandas Vergu recunoaste ca ii este ruda prin alianta: "A fost consiliera de imagine a lui Miclea (fostul ministru al Educatiei - n.r.) si asa ne-am imprietenit noi mai bine si asa am ajuns sa-i si botez copilul". Jurnalista neaga ca inspectoarea Lascar ar fi avut acces la subiecte, "pentru ca este in concediu de maternitate". Tot Vergu admite insa ca, in seara cu pricina, inspectoarea Lascar a fost chemata de Mihail Hardau la minister tocmai pentru ca a lucrat la subiecte impreuna cu inspectorul Mihai Stan si un profesor de limba romana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.