ANCHETA. Ioan Florin Lesch, barbatul care a fost retinut sub acuzatia de terorism, a fost adus, ieri, la spitalul penitenciarului Jilava. Tanarul de doar 28 de ani a fost retinut, saptamana trecuta, avand asupra sa un dispozitiv artizanal pe care intentiona sa-l detoneze intr-o piata din Timisoara

Ioan Florin Lesch a fost transportat in Capitala pentru ca, in cursul zilei de astazi, judecatorii instantei supreme vor decide daca barbatul va continua sa fie cercetat in stare de arest. Procurorii care ancheteaza cazul au decis ca tanarul trebuie expertizat psihiatric pentru a se stabili daca a avut discernamant. Florin Lesch s-a convertit la islamism, dupa o excursie in Bosnia, devenind un adept al jihadului. Acesta isi facuse chiar un site pe internet unde a postat mai multe indemnuri la atacuri teroriste si amenintari la adresa Americii. Totodata, a construit un dispozitiv din doua butelii de aragaz la care legase un telefon mobil prins de un aprinzator de aragaz.

Experiment judiciar

Florin Lesch intentiona sa parcheze masina intr-o zona aglomerata din Timisoara si sa deschida cele doua butelii de aragaz. Printr-un apel telefonic s-ar fi produs o scanteie care ar fi dus la explozia masinii si a celor doua butelii aflate pe bancheta din spate. Procurorii Parchetului General, care au preluat dosarul presupusului terorist, vor face, la sfarsitul saptamanii, un experiment judiciar pentru a stabili ce se putea intampla daca dispozitivul ar fi fost detonat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.