Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) din Romania a fost trimis dupa gratii pentru urmatoarele 29 de zile. Desi este bolnav de diabet, instanta a decis ca poate suporta regimul de detentie. Alexandru Radulescu este acuzat de tentativa de omor calificat si incalcarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce, in urma cu o saptamana, a impuscat un tanar pe malul lacului Vacaresti de langa Targoviste. Pentru clarificarea modului in care s-a petrecut incidentul, procurorii instantei supreme vor efectua, in zilele urmatoare, o reconstituire si vor audia toate persoanele care ar putea sa furnizeze informatii despre aceasta tragedie.
Magistratii Sectiei a II-a Penale a Tribunalului Bucuresti au admis, sambata, cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Alexandru Radulescu, emitand pe numele acestuia un mandat pentru 29 de zile.

Decizia a fost luata in sedinta publica, iar mandatul de arestare a fost pus in aplicare imediat, Radulescu fiind incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale din cadrul IGPR. Avocatii arestatului au insa dreptul sa conteste hotararea in 24 de ore, la Curtea de Apel Bucuresti. Presedintele AFAN din Romania, Alexandru Radulescu, acuzat de tentativa de omor calificat si incalcarea regimului armelor si munitiilor, a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Avocatul sau, Catalin Dancu, a sustinut, citat de Mediafax, ca Radulescu a recunoscut in fata anchetatorilor ca "a baut in ziua respectiva" (25 iunie - n.r.) si ca era obosit, "deoarece, in cursul noptii, statuse cu amicii la bautura si povesti". Totodata, Dancu a spus ca Radulescu s-a enervat in urma discutiilor pe care le-au avut cu cei cinci tineri, printre care si victima, Constantin Radulescu.

"Isi aminteste ca a tras cele doua focuri de avertisment, ca a lovit cu teava armei geamul masinii, dar nu-si aminteste cum s-a descarcat arma", a declarat Dancu. Acesta a mai spus ca politistii ar fi solicitat un supliment la expertiza balistica, pentru a se "verifica daca masurile de siguranta ale armei fusesera blocate corect, in conditiile in care aceste masuri de siguranta se aflau in dreptul tragaciului". Expertiza balistica in acest caz, finalizata saptamana trecuta, a concluzionat faptul ca pozitia armei indica intentia agresorului de a comite fapta. Concret, arma nu s-a descarcat, asa cum sustinea Radulescu, ci pur si simplu a tras, precizeaza expertii.

Victima, tot in coma

In acest dosar, deosebit de complex, anchetatorii continua cercetarile cu audierea tuturor martorilor care ar putea sa dea relatii despre impuscarea lui Constantin Radulescu, in varsta de 29 de ani.
De asemenea, procurorii au in vedere si efectuarea unei reconstituiri, motiv pentru care se vor deplasa la locul in care s-a comis fapta. Anchetatorii au primit si raportul de constatare medico-legala asupra plagii impuscate a lui Constantin Radulescu. Potrivit acestui document, directia de tragere a putut fi dinspre stanga, distanta de tragere fiind de 50 - 60 de centimetri.

Leziunile suferite necesita ingrijiri medicale de pana la 80 de zile, victima ramanand cu o infirmitate permanenta prin lipsa de substanta osoasa craniana, se precizeaza in raport. In ancheta se mai asteapta suplimentul de expertiza cerut de politisti pentru a se verifica daca masurile de siguranta ale armei fusesera blocate corect, in conditiile in care acestea se aflau in dreptul tragaciului.

Starea sanatatii tanarului impuscat de catre Radulescu s-a agravat. El a fost supus, vineri, unei noi interventii, care a durat aproape sase ore, in prezent fiind din nou in Sectia de Anestezie Terapie Intensiva, a declarat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca. Barbatul a fost operat de o echipa mixta de medici formata din specialisti ORL, neurochirurgi si medici de chirurgie plastica, dupa ce in urma cu doua zile starea sa se agravase brusc. Potrivit neurochirurgilor, zeci de alice sunt inca in capul barbatului, raspandite la nivelul substantei cerebrale, in creierul mic, la baza creierului, iar acestea nu pot fi scoase.

"Sansele de supravietuire sunt mici, iar daca barbatul ar mai avea zile, ar ramane cu grave sechele", a declarat, citat de Mediafax, un neurochirurg din spital. El se afla tot in coma si dupa ultima interventie. "Este o coma superficiala, adica se mai trezeste, raspunde la stimuli, apoi nu mai stie nimic. Dar pe o scara de la 3 la 15, el este in coma de gradul noua, adica un nivel destul de ridicat", a explicat Oprita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.