Un alt suspect de terorism da batai de cap Serviciului Roman de Informatii (SRI). Tanarul, descoperit la Constanta, va fi expulzat in scurt timp din Romania, el prezentand un real pericol pentru siguranta nationala. Conform SRI, Mokhtar Mahmod al H-Al-Hashd face parte din organizatia Fratii Musulmani si a fost adus la Bucuresti, sambata dupa-amiaza, la Centrul pentru straini de la Otopeni, in vederea demararii procedurilor de extradare. Serviciul Roman de Informatii a sesizat autoritatile, care l-au declarat pe Mokhtar persoana indezirabila.

Cetateanul yemenit a fost retinut, sambata, la Constanta, urmand sa fie scos din tara pentru ca desfasura actiuni de natura sa puna in pericol siguranta nationala. Tanarul absolvise Facultatea de Medicina din Constanta si se afla la specializare in endocrinologie. Lucratori ai Biroului pentru Straini din Constanta si ai SRI l-au retinut pe acesta chiar in locuinta pe care o inchiriase intr-un cartier constantean.

La solicitarea SRI, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-a declarat indezirabil pe cetateanul yemenit, pentru o perioada de 15 ani. Surse din Politie au declarat ca acesta incerca sa recruteze cetateni arabi in vederea infiintarii de celule teroriste. Conform SRI, cetateanul yemenit "detinea un rol activ in adoptarea deciziilor organizatiei Fratii Musulmani si in transpunerea in practica a acestora la nivel local". De asemenea, el "avea actiuni constante de propaganda pentru intarirea coeziunii membrilor din judetul Constanta, in special cetateni arabi, in vederea recrutarii acestora la nucleul deja existent".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.