Conform expertizei balistice, arma presedintelui AFAN nu s-a descarcat accidental

Procurorii DIICOT au dispus, ieri, retinerea pentru 24 de ore a presedintelui AFAN, Alexandru Radulescu. Anchetatorii au stabilit, dupa mai bine de trei ore de audieri, ca suspectul se face vinovat de tentativa de omor calificat si uz ilegal de arma. In cursul zilei de astazi, Radulescu urmeaza sa fie prezentat judecatorilor, care vor stabili daca se impune arestarea acestuia pe o perioada de 29 de zile. Decizia procurorilor s-a bazat pe raportul de expertiza balistica a armei cu care a fost impuscat tanarul Constantin Radulescu. Documentul demonstreaza ca pusca Remington 870 Express Magnum nu s-a declansat accidental.

Acest lucru evidentiaza faptul ca invinuitul Alexandru Radulescu a tras asupra victimei cu intentie. Mai mult, raportul de constatare medico-legala asupra plagii impuscate a lui Constantin Radulescu arata ca distanta de tragere a fost intre 50 si 60 de centimetri, iar pozitia armei ar fi putut fi dinspre stanga. Avem, astfel, de-a face cu savarsirea infractiunii de tentativa de omor calificat, la care se adauga detinerea si utilizarea ilegala a armamentului si munitiei de catre Alexandru Radulescu.

Potrivit raportului de expertiza balistica a armei, aceasta nu s-a declansat accidental in momentul manuirii de catre presedintele AFAN, Alexandru Radulescu. Expertii au stabilit ca arma Remington 870 Express Magnum se afla in stare perfecta de functionare, iar in dupa-amiaza zilei de 25 iunie a.c., cu ea au fost executate trei focuri, dintre care unul a vizat capul tanarului Constantin Radulescu, cel care se afla impreuna cu familia si cativa prieteni la scaldat pe Lacul 2 Vacaresti, din judetul Dambovita.
Odata cu expertiza balistica, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, care au preluat dosarul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, au primit si concluziile medico-legale asupra plagii impuscate dispuse in partea stanga-spate a capului victimei.

Astfel, legistii au stabilit ca Alex Radulescu a tras cel de-al treilea foc de la o distanta de 50-60 de centimetri de victima, dintr-o pozitie de tragere dinspre stanga. Alicele au intrat prin geamul masinii, in dreptul soferului, lovindu-l pe Constantin Radulescu in cap, creandu-i victimei o lipsa de substanta osoasa craniana. Medicii Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, unde tanarul se afla internat de duminica trecuta, nu au reusit sa extraga toate alicele din masa cerebrala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.