Timisoara a fost la un pas de tragedie. O masina-capcana fusese pregatita pentru a exploda aseara intr-o zona aglomerata din orasul de pe Bega
Caz fara precedent. Primul atentat terorist cu masina-capcana pus la cale de un roman contra compatriotilor sai din Timisoara a fost dejucat de autoritati, in timp ce lugojeanul Florian Lesch, 30 de ani, era pe cale sa planteze "bomba" intr-unul dintre obiectivele civile ale orasului de pe Bega. Urmarit inca de la plecarea din Lugoj de catre filajul mixt SRI- DIICOT, Lesch a fost oprit la iesirea din localitatea Buzias.

El se afla la bordul unui Renault 18, cu rezervorul plin si incarcat cu doua butelii de aragaz, conform procurorilor DIICOT Timis. Totul era legat la un detonator artizanal construit dupa o schema culeasa de pe internet. Dispozitivul era conectat la un telefon mobil, explozia fiind prevazuta a se produce la prima apelare a numarului respectiv. In momentul in care trupele speciale de interventie au blocat vehiculul suspectul a incercat, in prima faza, sa fuga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.