Locuitorii din zonele afectate de ultimele inundatii incearca sa-si revina din soc. Abia dupa noaptea care a trecut de la potop ei au putut vedea urmarile dezastrului: case distruse, terenuri si culturi afectate, animale moarte si mal peste tot. Cei mai multi dintre locuitorii ale caror case au fost afectate s-au adapostit la rude sau la prieteni si asteapta ajutorul promis de autoritati.

S-A RUPT CERUL

Galatenii afectati de torentele de la inceputul saptamanii si-au pierdut orice fel de speranta. Nici unul dintre ei nu se gandea la faptul ca ceea ce au vazut anul trecut sau la inceputul acestui an, in zonele din apropierea Dunarii sau de-a lungul Siretului, vor trai pe viu.

Un parau aparent inofensiv s-a revarsat, iar torentele de aluviuni de pe dealurile ce imprejmuiesc casele din Branesti au acoperit totul, au distrus zeci de case si gospodarii, au inecat animale. "S-a rupt cerul. Am zis ca murim. Am auzit o huruitura de afara, apoi deodata a intrat apa in casa. Nu stiam unde sa ne ducem. Ne-am urcat in patul doar cu ce-am avut pe noi si am stat acolo, pe paie, rugandu-ne pana ne-au salvat jandarmii", ne-a povestit Dobrita Dumitrascu, o taranca din Branesti. La cei 70 de ani pe care ii are, femeia spune ca nu a mai vazut asa potop.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.