Firma familiei Voiculescu cultiva, in continuare, soia modificata genetic in apropierea parcului natural Comana, considerat zona protejata.
Desi a fost amendata de Garda de Mediu, societatea Grivco SA, patronata de familia lui Dan Voiculescu, n-a renuntat la cultura de soia modificata genetic, pe care ar fi trebuit sa o distruga. "Acum doua zile am constatat ca nu fusese distrusa cultura. Am dat o noua amenda, de 800 de milioane de lei, si le-am cerut ca pina in 19 iunie sa distruga cultura. Daca nu se vor conforma, vom depune plingere penala impotriva firmei Grivco la Parchetul din Giurgiu", ne-a declarat Daniel Fita, purtator de cuvint al Garzii de Mediu.

In luna mai, "Greenpeace" si Asociatia "Salvati Delta Dunarii - Academia Catavencu" au prelevat probe din cultura de soia de la Comana. Ulterior, testele de laborator au relevat ca pe terenul firmei Grivco, aflat in zona protejata, se cultiva soia modificata genetic, fapt interzis de lege. Garda de Mediu a demarat o ancheta si a amendat Grivco cu 300 de milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.