Presedintele Autoritatii Nationale de Turism, Ovidiu Marian, intentioneaza sa intervina oficial la Ministerul Mediului pentru reanalizarea contractelor prin care s-au inchiriat plajele de pe litoral

Aceasta intrucat firmele care au preluat plajele nu-si respecta obligatiile contractuale care privesc amenajarea si dotarea acestor zone, fapt ce aduce prejudicii imense atat turistilor, cat si hotelierilor care-si vor pierde clientii.

In opinia lui Marian, la licitatiile de concesionare a plajelor, hotelierii si operatorii de turism ar fi trebuit sa aiba drept de preemptiune in fata altor investitori.

Presedintele ANT a subliniat ca modalitatea in care plajele au fost adjudecate se pare ca nu este convenabila unei bune parti dintre hotelierii de pe litoral. El a declarat ca respectivele contracte pot fi reziliate unilateral daca una dintre parti (operatorul de plaja sau Directia Apelor Dobrogea Litoral) nu isi indeplineste obligatiile contractuale intocmai si la timp, fara ca acest lucru sa presupuna o etapa in instanta. Referitor la modul de constatare al incalcarii obligatiilor contractuale, presedintele ANT sustine ca textul contractului de inchiriere a plajelor este public. Ca atare, hotelierii care beneficiaza de prestatia operatorilor de plaja pot sa constate nerealizarea clauzelor contractuale, intr-un cadru juridic, cu martori si notar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.