Maria Vlas (foto), fostul administrator al Fondului National de Investitii (FNI), a afirmat ieri, in fata Curtii de Apel Bucuresti ca Sorin Ovidiu Vantu este cel care a organizat fuga ei din tara, la scurt timp dupa caderea fondului

"Nu degeaba m-a scos Vantu din tara", a afirmat, la un moment dat, Ioana Maria Vlas, spunand ironic ca "doar furase 300 de milioane de dolari". Totodata, Vlas a sustinut ca tot ce s-a intamplat cu FNI a fost facut la "instigarea si in folosul lui Vantu".

De aceea, ea nu poate "accepta" solutiile date de procurori in dosarele omului de afaceri, intrucat romanii nu pot plati "de doua ori" pagubele cauzate de caderea fondului de investitii. "Fondul National de Investitii a fost condus fraudulos pentru ca banii sa se duca la stapanul FNI, la Imola, Curentul, Gelsor, in buzunarul lui Vantu", a afirmat Vlas. Ea a solicitat schimbarea incadrarii din inselaciune in gestiune frauduloasa, astfel incat pedeapsa data de Tribunalul Bucuresti de 20 ani de inchisoare sa poata fi micsorata.

Curtea de Apel Bucuresti a incheiat ieri audierile-maraton in dosarul caderii Fondului National de Investitii, urmand ca sentinta sa fie data la 5 iunie. Au fost audiati toti cei 13 inculpati in dosarul FNI, condamnati la pedepse intre 4 si 20 de ani, aparatorii acestora cerand anularea sentintelor si rejudecarea cazului. La termen au asistat si cateva sute de pagubiti care au putut asculta procesul la boxele instalate in curtea instantei de apel.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.