Denuntul acuzator al ex-consilierului guvernamental Fanel Pavalache impotriva lui Adrian Nastase si a lui Serban Mihailescu are o poveste stupefianta!

Pavalache a marturisit de curand procurorilor de la Anticoruptie ca, inainte sa fie numit consilier la Palatul Victoria (pastorit de Nastase pe atunci), Mihailescu i-a cerut in numele premierului un miliard de lei, bani cash! Potrivit denuntului care se intinde pe noua file, banii ar fi ajuns intr-o geanta de voiaj in cabinetul lui Nastase de la Camera Deputatilor. Pavalache a adaugat ca, ulterior, ca sa-si pastreze functia, i-ar mai fi dat ex-presedintelui PSD si statuete si tablouri celebre, prin aceeasi "veriga": Micky Spaga.

Mihailescu neaga insa vehement. El afirma ca Pavalache (arestat si condamnat pentru o fapta de trafic de influenta) s-ar fi razbunat intrucat Nastase n-a acceptat sa intervina in favoarea lui pe langa fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu.

Surse din DNA ne-au dezvaluit ca istoria acestui dosar nu este recenta. Ea dateaza din 2003! Dupa ce a fost arestat, Pavalache a pus pe masa procurorilor probe despre inalta coruptie din Guvernul Nastase, probe la care se refera si azi! Denuntul de atunci a fost insa furat de la dosar. "Inca de atunci, Pavalache a scris ca Adrian Nastase si Serban Mihailescu i-au cerut bani si ca el i-a dus o geanta la birou, dar marturia a disparut nu-stim-cum!", ne-a recunoscut unul dintre procurorii DNA, apropiat de dosar! Pavalache a revenit in 2004, inainte de campania electorala, cand Nastase a candidat la functia de presedinte al Romaniei impotriva lui Basescu. Si de aceasta data, denuntul ex-consilierului s-a "ratacit" in hartogararia PNA-ului lui Ioan Amarie.

Si Iliescu a stiut!

Dincolo de PNA, Pavalache i-a trimis un memoriu din arest inclusiv lui Ion Iliescu, seful statului la acea ora. In van insa! Cand a observat ca in jurul lui Nastase este un scut impenetrabil, de teama ca nu cumva acesta sa devina presedinte si sa se razbune, Pavalache s-a intors la 180 de grade. L-a acuzat pe procurorul Horia Adrian Miclescu ca l-ar fi "torturat", ca i-ar fi cerut capul lui Nastase: "Domnul Miclescu mi-a spus in mod transant ca daca voi da anumite declaratii despre persoana mica de statura, adica despre seful meu, domnul ministru Mihailescu, cat si despre seful dansului, premierul Adrian Nastase, voi fi pus in libertate imediat dupa sarbatori, in prima decada a lunii ianuarie...".

Daca primul denunt n-ar fi fost ingropat sau Iliescu ar fi dat curs memoriului lui Pavalache, acesta din urma n-ar mai fi retractat. Miza politica era insa uriasa, iar PNA-ul lui Amarie a facut jocuri de culise otravite.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.