Natura s-a dezlantuit cu o forta inimaginabila la sfarsitul saptamanii, punand la pamant gospodarii intregi din Oltenia si Ardeal. Imagini de cosmar cu acoperisuri smulse, copaci scosi din pamant, bunuri distruse, autoturisme facute zob, copii si adulti surprinsi sub pomii retezati de furtuna. Circulatia pe Drumul european E 70 este intrerupta de aproape doua ore, dupa ce la iesirea din Craiova, la Sibiu, mai multe autoturisme au fost avariate dupa ce doi copaci au fost smulsi din radacini si trantiti la pamant de vant. Trei copii si trei adulti - intre care un cetatean strain - au fost raniti la Sinaia, sunt doar cateva secvente dintr-un alt cosmar care s-a abatut asupra romanilor si asa incercati din greu de inundatii, prabusiri de teren, gripa aviara etc.

Furtuna si in Oltenia si in Ardeal: un acoperis de bloc din Craiova a fost smuls de vant. In Sibiu, doi copaci au cazut peste masinile parcate in zona. In cartierul Brazda lui Novac din Craiova, acoperisul unui bloc a fost smuls de rafalele de vant si aruncat pe o masina. Acoperisul a fost construit in vara anului trecut si a costat 120 de milioane de lei vechi. Circulatia pe Drumul european E 70 este intrerupta de aproape doua ore, dupa ce la iesirea din Craiova, un copac s-a prabusit de-a latul arterei de circulatie. La Sibiu, mai multe autotursime au fost avariate dupa ce doi copaci au fost smulsi din radacini si trantiti la pamant de vant. Trei copii si trei adulti - intre care un cetatean strain - au fost raniti la Sinaia, de un copac rupt de o furtuna iscata din senin. Incidentul s-a petrecut in apropierea castelului Peles, intr-un moment in care in zona se aflau foarte multi turisti. In starea cea mai grava se afla o fetita, care a fost adusa cu elicopterul la spitalul Floreasca din Bucuresti. Accidentul a avut loc in afara parcului Peles, atunci cand a avut loc un fenomen meteorologic neobisnuit - o furtuna puternica. Pe aleea Carmen Silva, dintre manastire si castel, unul dintre copaci s-a prabusit in mod neasteptat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.