Senatorul PSD si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, este de parere ca ar fi o mare aberatie si o chestiune inadmisibila trimiterea sa in judecata in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. El a fost audiat de procurorii militari si a precizat ca a avut o discutie informala cu anchetatorii care se ocupa de acest dosar. "Nu am dat nici o declaratie scrisa, a fost o lamurire despre ce a fost vorba si am cautat sa clarificam cazul procesual", a spus Ion Iliescu. El nu a mentionat daca a fost pus sub urmarire penala inca din martie 2005 si nici daca a fost pus sub invinuire.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a declarat ca "ar fi o mare aberatie si o chestiune inadmisibila" trimiterea sa in judecata in dosarul privind Mineriada din 13-15 iunie 1990. Ion Iliescu a fost audiat de procurorii militari timp de doua ore, sustinand la iesirea din sediul Parchetului General ca a avut o discutie informala cu anchetatorii care se ocupa de acest dosar, fara a da vreo declaratie scrisa. "Ne-am lamurit despre ce este vorba. Am cautat sa clarificam cazul procesual", a subliniat Ion Iliescu.

Intrebat de ziaristi daca i s-a adus la cunostiinta faptul ca a fost pus sub invinuire, Iliescu a evitat sa raspunda, spunand ca nici aceasta chestiune nu a fost "foarte limpede". "Procuratura trebuie sa se lamureasca. A primit niste reclamatii, pe baza lor facand niste investigatii", a adaugat fostul sef al statului. De asemenea, Ion Iliescu s-a aratat revoltat de unele acuzatii lansate impotriva sa. "Cum poti sa acuzi seful statului, ales cu trei saptamani in urma, asa cum am fost eu ales in 1990, pentru atacuri la adresa institutiilor? Este o aberatie! Vom lamuri lucrurile pe fond", a mai spus Ion Iliescu.

El a afirmat ca procurorii isi fac datoria, subliniind ca ceea ce s-a intamplat in iunie 1990 a fost un eveniment care a avut efecte atat asupra unor oameni cat si asupra imaginii tarii, ancheta derulata pentru elucidarea celor intamplate in acea perioada fiind "necesara". Ion Iliescu urmeaza sa fie audiat de procurori in acest dosar peste aproximativ doua saptamani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.