Familia fostului ministru al Integrarii, Hildegrad Puwak, trebuie sa dea inapoi o parte din banii primiti din fonduri europene. Tribunalul Bucuresti, sectia comerciala, a admis actiunea de pretentii formulata de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, obligand firmele administrate de sotul si de fiul fostului ministru sa restituie, fiecare, suma de 30.000 de euro. Aceste sume reprezinta o parte a subventiei primite de familia Puwak prin programul Leonardo Da Vinci. Inca din anul 2003, presa a relatat faptul ca patru firme ce apartineau membrilor familiei fostului ministru al Integrarii au beneficiat de 150.000 de euro, suma destinata formarii profesionale din fonduri europene.

Doua dintre societati erau pe numele sotului, Iosif Puwak, alte doua apartinand fiului acesteia, Mihai Puwak. La acel moment, Parchetul National Anticoruptie a facut verificari in acest caz, insa dosarul a fost clasat pe motiv ca nu exista fapte penale. DNA a redeschis cauza in urma cu cateva luni, insa Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale nu a vrut sa astepte finalizarea dosarului si a actionat in instanta firmele familiei Puwak pentru recuperarea banilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.