Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri, pentru 1 iunie, dezbaterile in recursul formulat de 16 de persoane, printre care se afla si cunoscutul interpret de muzica hip-hop Tudor Sisu, impotriva deciziei anterioare a instantei inferioare care a emis mandate de arestare pe numele lor, sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc.

Amanarea s-a datorat unor lipsuri procedurale. Avocatii inculpatilor au reclamat ca DIICOT si Tribunalul Bucuresti nu aveau competenta materiala de a instrumenta acest dosar, deoarece printre cei arestati se afla si un jandarm Lepadatu Rolando, astfel ca se impunea ca aceasta cauza sa revina magistratilor militari. Lepadatu Rolando a recunoscut in fata judecatorilor ca si-a dat demisia in timpul audierilor de la Parchet, insa nu isi mai aminteste cu exactitate daca a si semnat-o, deoarece era sub influenta unui drog, metadona.

Instanta a hotarat trimiterea unei adrese catre Jandarmeria Romana pentru a se afla daca Lepadatu Rolando era militar activ in timpul savarsirii faptei, deoarece la dosar nu exista nici un document in acest sens. Pe 19 mai, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pe numele celor 16 traficanti, iar pentru trei s-a dispus cercetarea in stare de libertate.

Potrivit anchetatorilor, cei in cauza vindeau heroina, cocaina si ecstasy, fiind principalii furnizori de stupefiante in mai multe zone aflate pe raza tuturor sectoarelor Capitalei. Grupul se aproviziona cu droguri prin intermediul a sapte persoane aflate in contact direct cu traficanti turci si bulgari, cantitatile cumparate la un transport, din strainatate, fiind de 1-2 kilograme. In decursul unui an erau introduse in tara si distribuite in Bucuresti aproximativ 40 de kilograme de heroina.

Dupa o operatiune de supraveghere, derulata timp de sase luni, politistii si procurorii au efectuat, pe 16 mai, perchezitii simultane la domiciliile traficantilor, din sectoarele 1, 2 si 3 ale Capitalei, cu precadere in zonele Colentina, Pantelimon, Camil Ressu, ridicandu-se bunuri si bani in valoare totala de aproximativ patru miliarde de lei vechi.

Au mai fost gasite 10 grame de heroina in doze, 150 de pastile de metadona, 120 de seringi hipodermice si un pistol cu gaze, precum si un video-chat activ chiar in momentul descinderii. Preturile drogurilor vandute de cei in cauza catre alti dealeri sau direct consumatorilor variau intre 200.000 si 3.500.000 de lei vechi. Un comprimat de ecstasy era cumparat cu 200.000 de lei vechi, un gram de heroina - 1.000.000 de lei vechi, iar gramul de cocaina cu 100 de euro.

Sisu a mai fost condamnat anterior la 3 ani inchisoare pentru detinere, trafic si consum de droguri, executand insa doi ani. El a fost eliberat din arest in toamna anului 2005, pentru buna purtare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.