La doar doua saptamani de la primul protest, sindicalistii blocheaza din nou Capitala. Traficul si asa infernal va fi dat peste cap astazi de 15.000 de protestatari veniti din toate colturile tarii. Soferii au fost sfatuiti de Politia Rutiera sa evite zonele de protest, in speranta ca ambuteiajele nu vor crea mari dificultati.

MITING - Protestul celor 15.000 de sindicalisti va bloca astazi Capitala. Intre orele 11.00 si 17.00, circulatia autovehiculelor va fi intrerupta pe B-dul Maresal Prezan, intre Piata Charles de Gaulle si Arcul de Triumf. Pe timpul marsului masinile vor fi deviate de la Piata Presei Libere, B-dul Maresal Averescu intersectie cu B-dul Marasti, intersectia str. Alexandru Constantinescu cu B-dul Marasti, la Piata Victoriei, de la Piata Universitatii, Calea Dorobanti cu str. Eminescu, pe B-dul Iancu de Hunedoara pe sub Pasajul Victoria. Peste 600 de politisti vor da piept cu nemultumitii din Blocul National Sindical, "Cartel Alfa" si cu cei de la Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania.

Zona centrala a Bucurestiului va fi cea mai afectata, insa Politia Rutiera a promis ca vor fi evitate blocajele. Cele 200 de autobuze si microbuze cu protestatari se vor aduna pe autostrada Bucuresti-Ploiesti - la Peco Militari. Intre orele 11.00 si 13.00, cei 15.000 de protestatari se vor muta pe B-dul General Constantin Prezan, accesul facandu-se prin Piata Charles de Gaulle. Mitingul va incepe la ora 13.00 si va dura o ora. Intre 14.00 si 16.30, sindicalistii vor pleca in mars. Deplasarea se va face pe doua benzi, fara stationare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a incercat sa-i convinga pe protestatari sa amane mitingul, insa s-a lovit de refuzul categoric al celor 15.000 de protestatari. Premierul dorea sa negocieze cu sindicalistii salariile, pensiile, utilitatile si crearea unor locuri de munca.

Solicitam negocierea salariilor in functie de cresterea preturilor la utilitati
Bogdan Hosu
liderul "Cartel Alfa"

Traseul marsului: Sos. Kiseleff - Calea Victoriei - Piata Romana, B-dul L. Catargiu, Piata Victoriei, B-dul Aviatorilor. Traseul de intalnire al convoiului: DN2 - Sos. Colentina intersectie cu strada Doamna Ghica, DN6 - Peco Alexandria si autostrada Bucuresti - Constanta - B-dul Theodor Pallady, Fabrica Policolor, pana la ora 10.00. Pana la 11.00 sindicalistii vor ajunge la Gara Baneasa.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.