La trei zile dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis 16 mandate de arestare pentru membrii retelei de traficanti de droguri, din care facea parte si rapperul Tudor Sisu (foto), sase dintre acestia sunt inca in libertate. Sicanele avocatilor au dus la 72 de ore de "relas" pentru membrii retelei, care, intr-un final, au "uitat" sa se predea. Cei sase sunt dati in urmarire locala, fiind cautati de catre trupele speciale ale politiei.

La mijlocul saptamanii trecute, intr-o operatiune denumita "Flash", procurorii au facut 26 de perchezitii simultane la toate persoanele suspectate ca ar avea legatura cu traficul de droguri. Atunci, s-au ridicat patru miliarde de lei, pliculete cu heroina, pastile de ecstasy, un pistol cu gaze si mai multe arme albe. In urma descinderilor au fost retinute 16 persoane. Potrivit unor surse apropiate anchetei, primul care a cazut in plasa a fost chiar rapperul Sisu care ar fi vandut o doza unui politist sub acoperire.

Tragic si comic, in sala de judecata

Dupa audieri maraton, in noaptea de joi spre vineri pentru cei 16 au fost emise mandate de arestare. Sicanele repetate ale avocatilor alesi (n.red. - recuzarea judecatorului, obiectiile ridicate de fiecare avocat) au facut insa ca ordonantele de retinere sa expire cu opt ore inainte de decizia judecatorilor de arestare a membrilor retelei. Socant pentru toti cei prezenti in sala de judecata, imediat dupa expirarea mandatelor de retinere, avocatii membrilor gruparii isi indemnau clientii sa paraseasca sala de judecata, in timp ce mascatii care ii pazeau nu stiau cum sa reactioneze. "I-am spus clientului meu sa plece. Era liber. In timpul asta, unul dintre mascati nu voia sa-i dea drumul. Eu ii strigam: 'Esti liber! Pleaca!>>", ne-a declarat unul dintre avocati.

Pana la finalul sedintei de judecata, in boxa acuzatilor ramasese doar un singur membru al gruparii: Florin Gavrila. Desi invitat sa plece, barbatul s-a "blocat" in Tribunal: "Nu plec, vreau sa-mi dovedesc nevinovatia".

Un alt membru al retelei a fost transportat direct la spital, dupa ce a intrat in sevraj.

Florian Gavrila, detinut de bunavoie

Ramas singur in boxa acuzatilor, pentru a afla decizia judecatorilor, Florian Gavrila, unul dintre cei 16 membri ai gruparii, a plecat acasa - in noaptea de joi spre vineri - stiind ca a doua zi trebuie sa se predea. "Am venit. De ce sa nu vin? Daca mi-au dat mandat de arestare trebuia sa ma predau", ne-a spus acesta, vineri dimineata, la intrarea in arestul Directiei de Cercetari Penale. Nu aceeasi a fost situatia pentru alte noua persoane, printre care si rapperul Tudor Sisu, care au fost prinse in mai multe zone din Capitala. Surse judiciare ne-au declarat ca ultimele sase persoane din reteaua de traficanti au fost date in urmarire locala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.