Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Arad, ca, desi este de acord cu revendicarile comisarilor Garzii Financiare, nu e de acord cu forma de protest aleasa de acestia, respectiv greva generala, care ar aduce statului pierderi zilnice de 350.000 de euro, potrivit Mediafax. Sebastian Bodu a spus ca in fiecare zi de greva a comisarilor se pierd 350.000 de euro pentru ca nu se mai dau amenzi si nu se mai fac confiscari.
Totodata, comisarii constatau zilnic prejudicii de 750.000 de euro, ceea ce nu se mai intampla din cauza grevei. "In ceea ce priveste cifrele concrete, efectele pecuniare ale grevei Garzii Financiare se cuantifica in felul urmator: aproximativ 350.000 de euro pe zi neincasati cu titlu de amenzi si confiscari si aproximativ 750.000 de euro pe zi neconstatati in acte de stabilire a unor prejudicii, intocmite pentru organele de urmarire penala", a precizat seful ANAF.

Bodu a spus ca a ajuns la aceste cifre calculand bilantul de anul trecut, impartit la numarul de zile lucrate, la care a adaugat o crestere anuala de 20 la suta pe care a prevazut-o. Sebastian Bodu a mai afirmat ca sunt indreptatite revendicarile comisarilor, dar spune ca nu este de acord cu greva generala, care aduce prejudicii statului.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.