Seful SRI are ca tema deslusirea „bulibaselii” ce a determinat plimbarea presedintelui de la un spital la altul, inaintea plecarii sale la Viena

In timp ce medicul Mihai Berteanu dadea presei ultimele informatii despre starea de sanatate a presedintelui Basescu, acesta primea vizita ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Dupa jumatate de ora, o limuzina neagra, cu geamuri fumurii, a tras la intrarea principala a spitalului, a lasat o silueta sa patrunda prin usile pazite de SPP-isti, dupa care a parcat subtil in spatele spitalului, departe de privirile celor ce incercau sa desluseasca numarul de inmatriculare. Musafirul prezidential era chiar Radu Timofte, seful SRI.

Bulibaseala lui Oprescu, in grija lui Timofte

"Presedintele m-a intrebat daca avem ceva informatii despre starea de bulibaseala ce a determinat plimbarea lui de la un spital la altul", a recunoscut Timofte. Dupa ce a adaugat ca serviciul pe care il conduce se va ocupa de deslusirea acestei dileme, seful SRI a precizat ca Basescu era "jovial si preocupat de problemele legate de securitatea nationala". Transferul dosarelor de securitate de la SRI la CNSAS, precum si aflarea celor ce se fac vinovati de raspindirea gripei aviare in tara au fost alte teme tratate de presedinte pe patul de spital. Despre restul discutiilor, Timofte a spus ca au fost "chestiuni pe care nu i le-am putut spune prin telefon cit timp era la Viena".

Despre situatia inundatiilor din tara, Basescu a vrut sa fie informat direct de la sursa si l-a chemat in spital pe Vasile Blaga. "I-am comunicat ca in doua saptamini vom finaliza evaluarea finala a pagubelor produse. Din pacate, avem mari probleme cu alunecarile de teren din zonele deja afectate. Presedintele ne-a cerut sa elaboram in Guvern un plan de ajutorare a populatiei ce a suferit de pe urma inundatiilor", a precizat Blaga. Daca lui Radu Timofte i s-a parut ca Basescu era jovial, alta parere a avut ministrul de Interne. "Nu cred ca e foarte fericit ca sta intr-un apartament din spital", a spus Blaga.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.