O noua explozie provocata cel mai probabil din cauza acumularilor de gaze a zguduit ieri dimineata strada Precupetii Vechi din sectorul 2 al Capitalei. In urma deflagratiei doua persoane au scapat ca prin minune cu cateva le-ziuni usoare, o casa a fost spulberata, iar trei masini pot fi duse acum la fiare vechi.

Locuitorii din zona spun ca au facut aproape saptamanal reclamatii la Distrigaz, insa lucratorii care au verificat nivelul scurgerilor de gaze in urma cu cateva zile nu au gasit nereguli in reteaua de distributie.

Explozia s-a produs in jurul orei 7.15, cand sotii Cristi si Raluca Mateescu, in varsta de 30 de ani si, respectiv, 28 de ani, au incercat sa aprinda lumina din propriul dormitor. A urmat o bubuitura puternica si in cateva secunde s-a prabusit casa.

Sotii Mateescu au fost scosi de sub grinzi

Cei doi proprietari ai imobilului de la numarul 49A au fost prinsi sub daramaturi, iar tipetele lor ii ingrozeau si mai tare pe vecini. Insarcinata in luna a patra, femeia de 28 de ani a suferit arsuri pe fata si cap. "A fost groaznic. Erau striviti sub grinzi si caramizi iar noi aruncam cu apa peste ei sa stingem focul. Urlau de durere si ne implorau sa-i scoatem de acolo ca nu mai pot respira. Abia dupa vreo 30 de minute au venit cei de la salvare si pompieri", ne-a declarat Ioana Alexa, vecina familiei Mateescu. Potrivit primelor cercetari, explozia s-ar fi produs din cauza acumularii de gaze, care in acel moment a fost masurata la 15% in aer.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.