Romanii care au depus bani la CEC inainte de 1990 pentru o Dacie cer acum Guvernului sa fie despagubiti cu suma actualizata

Cei peste 37.000 de romani care au depus bani la CEC, inainte de 1 ianuarie 1990, si nu au mai apucat sa obtina un autoturism Dacia cer Guvernului Tariceanu sa le dea despagubiri la valoarea de astazi a sumelor depuse.

Asociatia Pagubitilor de Autoturisme din Romania (APAR) solicita despagubiri care variaza de la 86 de milioane de lei vechi pina la maximum 220 de milioane de lei, in functie de suma depusa.

Mihai Cucu Dogaru, presedintele asociatiei, a declarat ca 29.000 de romani aveau depusa intreaga suma de 70.000 de lei, in timp ce aproape 8.000 depusesera doar un avans, potrivit statisticilor date de CEC la sfirsitul anului 2005. "Ceea ce cerem este despagubirea cu suma depusa initial, actualizata cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica", a explicat Mihai Dogaru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.