Gheorghe Flutur va demisiona din functie daca agricultura va fi cauza pentru care se va amana integrarea Romaniei in UE

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri seara ca este hotarat sa isi asume raspunderea cu propriul sau post in cazul in care agricultura va constitui cauza pentru care Romania va fi amanata in aderarea europeana. Gheorghe Flutur a spus ca va demisiona din functie daca agricultura ar fi cauza pentru care se face amanarea integrarii europene a tarii noastre.

"Am spus-o si imi mentin aceasta chestiune, pentru ca nu tin de scaun. Eu cred ca ar trebui sa fie cel mai putin invidiat scaunul de ministru al agriculturii astazi, cand pe langa gestionarea crizelor, avem cel mai mare volum de munca", a declarat, citat de Rompres, ministrul agriculturii.

Gheorghe Flutur a mentionat ca a dorit sa fie ministru, motiv pentru care trebuie sa-si duca crucea. "Este normal, pentru ca sunt 15 milioane de hectare de teren agricol, 7 milioane aproape de paduri; daca nu ploua, e vinovat ministrul agriculturii, daca ploua prea mult, e vinovat tot ministrul agriculturii", a afirmat Flutur.

Ministrul de resort a subliniat ca este un volum imens de munca la capitolul agricultura, tinand cont de faptul ca politica agricola comuna a Uniunii Europene inseamna peste 40% din bugetul forului comunitar. "Noua ni se cere o legislatie foarte stricta pentru cheltuirea banului european. Saptamanal, se schimba legislatia veterinara la Bruxelles, legislatie pe care trebuie sa o traduci si sa o adaptezi Romanei. Ca sa nu mai vorbesc de toate mecanismele de piata, la cereale, la lapte, carne, fructe, legume", a aratat Gheorghe Flutur. Intrebat fiind cand se va inchide criza gripei aviare, Flutur si-a manifestat speranta ca in maxim o saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.