De azi, comisarii Garzii Financiare din toata tara au intrat in greva generala pe termen nelimitat. Angajatii din Garda Financiara acuza faptul ca ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, nu s-a implicat suficient in rezolvarea „statutului comisarului“, ba mai mult, il tergiverseaza

Activitatea Garzii Financiare este de azi paralizata, deoarece comisarii nu vor mai desfasura niciun control pe toata perioada grevei.

"In general, comisarii fac intre 400 si 500 de controale pe zi in toata tara", ne-a declarat Gabriel Carbunaru, comisar general adjunct. Totodata, Carbunaru a mai precizat ca numai pe data de 16 martie s-au facut 530 de controale si s-au incasat de pe urma amenzilor 413.000 lei noi. Asta inseamna ca, daca numai intr-o zi se dau amenzi de aproape jumatate de milion de lei noi (cinci miliarde lei vechi), de azi, Garda Financiara nu mai incaseaza nimic, pe termen nelimitat. "Pe toata perioada in care comisarii protesteaza, evaziunea fiscala va cunoaste o crestere spectaculoasa si intreg bugetul de stat va fi afectat", sustine Sebastian Oprescu (foto), liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) unde sunt afiliati 90% din angajatii Garzii.

De ce s-a ajuns aici? Dupa cum sustine Oprescu, vina i-ar apartine ministrului Vladescu, care nici macar nu a stat de vorba cu sindicalistii in perioada grevei de avertisment. Sindicalistii il acuza pe Vladescu ca nu vrea sa semneze "statutul comisarului", statut care se refera printre altele la protectia in lupta cu evaziunea fiscala prin cresterea veniturilor salariale ale acestor functionari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.