Traian Basescu va fi ferit de orice contact cu presa!

Presedintele Basescu, "Obiectivul nr. 1", se va intoarce astazi in tara, dupa opt zile de la spitalizarea sa, la Viena. Seful statului nu va merge acasa, ci va fi internat direct la Spitalul Elias, pentru continuarea programului de recuperare.

In cursul acestei dupa-amieze, seful statului se va intoarce in tara cu o aeronava speciala. "De comun acord cu echipa de medici care l-a operat si care l-a avut sub supraveghere in aceasta perioada, presedintele Basescu va continua programul de recuperare la Bucuresti, la Spitalul Elias, cel putin 7-10 zile", a anuntat Adriana Saftoiu, purtatorul de cuvant al presedintiei.

De programul de recuperare medicala a sefului statului urmeaza sa se ocupe conferentiarul doctor Mihai Berteanu, conform alegerii presedintelui. Tot doctorul Berteanu va fi acela care va tine contactul cu presa, pentru a oferi informatii despre starea sanatatii sefului statului.

Stupoare a starnit insa una dintre precizarile Adrianei Saftoriu, referitoare la "lipsa oportunitatilor de imagine". Din capul locului, presa a fost avertizata inca de ieri ca seful statului nu va putea fi filmat si nici nu va da declaratii presei. Adriana Saftoiu a tinut sa precizeze de la bun inceput acest aspect, pentru ca "situatiile neplacute sa fie evitate". Faptul ca presedintele Basescu nu va putea fi filmat si va fi tinut departe de ochii presei n-a facut ieri decat sa amplifice si mai mult zvonurile privind recuperarea sefului statului.

Scrisoarea de la Viena

Traian Basescu a trimis o scrisoare de la Viena conducerii celor doua camere ale Parlamentului, prin care anunta ca doreste sa se adreseze Parlamentului, in data de 19 iunie, pe tema integrarii europene. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a spus ca mesajul sefului statului va fi transmis dupa sesiunea de vara a Consiliului European, care va discuta recomandarile cuprinse in Raportul de monitorizare al Comisiei Europene.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.