Ieri-dimineata, la ora 9.00, Nicolae Cristea, fostul director general al Loteriei Romane, era asteptat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala in dosarul privind tranzactia pachetului de 38 de spatii comerciale dintre Loterie si Ana Electronic. Acesta este ultimul pas inainte ca dosarul sa fie trimis in instanta, iar Cristea sa fie acuzat oficial. In locul fostului sef al Loteriei insa s-a prezentat avocatul acestuia, care a povestit procurorilor cum s-a imbolnavit clientul sau si s-a internat in spital, din cauza unor probleme la inima.

647 de milioane numai in 2005

Nicolae Cristea nu a ales sa se interneze in orice spital din Bucuresti, ci la Spitalul "Sfintul Ioan", pe care Compania Nationala Loteria Romana l-a sponsorizat in ultimii patru ani cu suma de 1,747 miliarde de lei. Potrivit site-ului Loteriei Romane, unde noua conducere a companiei a afisat toate sponsorizarile facute in ultimii cinci ani, Loteria a sponsorizat anul trecut Spitalul "Sfintul Ioan" cu 647 de milioane de lei, in 2004 cu 700 de milioane de lei, iar in 2003 si 2002 cu cite 200 de milioane de lei. Motivul sponsorizarilor: "Imbunatatirea activitatii de ingrijire a bolnavilor, a activitatii didactice si de cercetare stiintifica a Clinicii Medicale".

De la biroul de registratura al spitalului, o asistenta ne-a spus ieri ca Nicolae Cristea a fost internat duminica, 14 mai 2006, intr-o rezerva noua de la etajul IV. Intrebat de ce s-a internat chiar cu doua zile inainte ca DNA sa-i finalizeze dosarul, Cristea ne-a raspuns nervos la telefon: "Domnule, mata nu intelegi multe. Lasa-ma in pace!".