Ieri, Curtea de Apel Bucuresti a judecat cererea procurorilor privind emiterea unui mandat de arestare, pentru 30 de zile, pe numele omului de afaceri Marian Iancu, dar a amanat pronuntarea pentru 16 mai

Tocmai marti va afla omul de afaceri Marian Iancu, care este urmarit penal, daca va fi arestat sau nu. S-a luat aceasta decizie deoarece s-a considerat ca arestarea preventiva a lui Iancu nu se impune. Acesta sustine ca pentru aceleasi infractiuni pentru care, acum, anchetatorii vor neaparat sa-l vada dupa gratii, a mai fost arestat o data.

La iesirea din sala de judecata, Marian Iancu a declarat ca este nevinovat, iar toate operatiunile financiare s-au efectuat prin intermediul bancilor, infirmand ca a spalat bani prin intermediul unor firme, asa cum sustine Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor.

Pe 2 mai, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins cererea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind emiterea unui mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pe numele omului de afaceri urmarit penal in dosarul "Rafo-Carom".

In acest dosar, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism il acuza pe Marian Iancu de constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, alaturi de Ovidiu Tender, Toader Gaureanu, Cecilia Dumitrescu, Marin Badea, Bogdan Salajan si Kadri Basran.
Iancu mai este acuzat de complicitate la inselaciune, deoarece l-a ajutat pe Ovidiu Tender sa induca in eroare Autoritatea pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului - Departamentul postprivatizare in legatura cu indeplinirea "obligatiei" SC Tender SA Timisoara de a efectua investitii tehnologice si de mediu la SC Carom SA Onesti, in conditiile in care aceste investitii in realitate au fost efectuate cu bani proprii ai SC Carom SA Onesti.

O alta acuzatie adusa lui Marian Iancu este cea de instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, deoarece a determinat incheierea in mod nelegal a unui contract de cesiune prin care o creanta de aproximativ 1.400 de miliarde de lei vechi a trecut ilegal in patrimoniul SC Tender SA Timisoara. El a determinat incheierea nelegala a unor contracte comerciale prin care SC Rafo SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.300 de miliarde de lei vechi. Mai este acuzat si de spalare de bani. In perioada ianuarie-decembrie 2003, el a contribuit la realizarea unor circuite financiare frauduloase, asa cum rezulta din informarile Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, in scopul disimularii sursei ilicite a sumelor de bani obtinute din infractiunile savarsite.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.