Dupa ce au curatat Ungaria de Dacii 1310 in anii 1990, romanii au dat din nou navala la vecinii maghiari, de data aceasta pentru a cumpara Dacia Logan mai ieftina cu pana la 1.200 de euro. Afacerea este simpla. Cei care trec granita pentru a cumpara de acolo autoturismul national primesc la intoarcere, din vama ungara, TVA inapoi si sunt scutiti apoi, la intrarea in tara, de obligatiile vamale.

In ultimele trei luni, peste 600 de romani, in special din Satu Mare, Maramures si Salaj, si-au achizitionat modele Logan din Ungaria la preturi mai mici ca-n tara, potrivit lui Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia.

"Fenomenul ia amploare de la o zi la alta. Noi avem oameni la granita care monitorizeaza situatia si fotografiaza masinile si va pot spune ca s-a dezvoltat o adevarata retea de importatori, care aduc masinile sub acoperirea unor persoane fizice", sustine Stroe. Afacerea este foarte rentabila, iar mecanismul simplu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.