Un transport agabaritic blocheaza, de doua zile, pe ambele sensuri de mers, Drumul National 4, care face legatura dintre Bucuresti si Oltenita

Programat a se desfasura pe durata a cel mult o zi si jumatate, transportul rezervorului de aburi, din curtea IMGB pana la portul Oltenita, a inceput marti dimineata si se va incheia abia azi. Soferii si navetistii care circulau pe soseaua Bucuresti-Oltenita vor scapa de zeci de kilometri ocoliti, pe varianta Giurgiu, pentru a ajunge in Capitala.

Asa dupa cum ne-au declarat reprezentantii firmei care se ocupa de transportul pe sosea a imensului rezervor de aburi, actiunea a demarat marti in jurul orei 7.00, iar pana in jurul orei 14.00, convoiul reusise sa se deplaseze doar cativa kilometri, ramanand blocat la mica distanta de Popesti-Leordeni. Intarzierile au fost cauzate, dupa cum spun specialistii care insoteau convoiul, de Electrica, care nu s-a grabit sa intrerupa curentul de inalta tensiune din cablurile care supratraversau drumul si puteau atinge rezervorul. Din declaratiile sefului de convoi, actualul transport are o greutate totala de 462 de tone, numai rezervorul cantarind 265.

Deplasarea se face cu maximum 3 km/h si este asigurata de trei autotractoare Mercedes care remorcheaza traulerul cu 36 de axe pe care este ancorata imensa piesa metalica. Inaltimea maxima a convoiului este de 9,7 metri, latimea de 10,5 - depasind marginile soselei - iar lungimea de 68,2 metri. Pentru a deplasa o asemenea piesa pe sosea, beneficiarul trebuie sa scoata din buzunar cateva sute de mii de euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.