Arhiepiscopia Romano-Catolica a actionat in instanta toate institutiile care au dat aprobari pentru ridicarea cladirii de birouri
Alaturi de firma care construieste cladirea de birouri, Millenium Building Development, Arhiepiscopia a actionat in instanta Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 1, Inspectoratul de Stat in Constructii si Ministerul Culturii si Cultelor. Intr-o conferinta de presa, reprezentantii Bisericii au aratat care au fost motivele pentru fiecare in parte. "Ministerul Culturii si Cultelor este organismul chemat sa garanteze activitatea cultului insa, in loc sa ne apere, promoveaza proiecte imobiliare", a aratat Pr. Fabian Marut, consilier eparhial.

Un alt argument al clericilor este acela ca nu Primaria Sectorului 1 ar fi trebuit sa dea autorizatia de constructie, ci Primaria Capitalei, intrucit este vorba despre un monument istoric. Aceasta calitate a catedralei ii confera in plus, prin lege, o arie de protectie de 100 de metri, iar noua cladire se ridica la doar 10 metri distanta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.