Celebrul maidanez Boschito, suspectat ca in luna ianuarie ar fi omorat un japonez, in zona Piata Victoriei din Bucuresti, a fost pus, sambata, in libertate

El a fost gratiat la ora 9.00, fiind declarat oficial nevinovat de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Insotit de avocata sa, Paula Iacob, care l-a scapat de pedeapsa capitala, Boschito, alias catelusa Coco, asa dupa cum au stabilit anchetatorii, a fost suit intr-o Skoda Octavia, cu destinatia Suceava. Asa dupa cum a declarat avocata Paula Iacob, impotriva catelului nu au fost aduse probe concludente care sa ii probeze vinovatia, el urmand acum sa isi continue viata in afara luminilor bliturilor si al camerelor de luat vederi, undeva in Suceava, acasa la presedintele Asociatiei "Brunopet", Eugenia Ies.

Potrivit Asociatiei pentru Supravegherea Animalelor, odata cu Boschito au fost eliberati alti 11 maidanezi, suspectati, la randul lor, de uciderea japonezului. Acestia au ajuns in cursul zilei de ieri intr-o baza apartinand fundatiei "Brunopet" si vor locui in custi individuale alaturi de alti 300 de catei maidanezi. Reamintim ca un cetatean japonez a murit, la sfarsitul lunii ianuarie, in Piata Victoriei din Bucuresti, in urma muscaturii unui caine.

Animalul l-a muscat de un picior si i-a sectionat artera femurala, barbatul murind in scurt timp, din cauza pierderii masive de sange. In urma acestui incident, autoritatile locale bucurestene au anuntat ca vor lua masuri drastice pentru prevenirea unor astfel de incidente, printr-o vasta campanie de sterilizare, precum si prin reducerea timpului de mentinere in adaposturi a cainilor fara stapan nerevendicati.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.