Presedintele Traian Basescu a recunoscut ieri ca va trebui ca in cel mai scurt timp sa se lase de fumat, avand in vedere ca taxa pe viciu va intra in vigoare. "Nu a intrat taxa. O sa vedem cand intra. O sa trebuiasca sa ma las de fumat", a declarat Traian Basescu, dupa ce a vizitat expozitia de tehnica a informatiei si tehnologiilor CERF 2006.

Presedintele Basescu a promis mai demult ca va renunta la fumat, motiv pentru care ar mai avea doar putin timp pana ce Ministerul Finantelor Publice si cel al Sanatatii vor redacta normele pentru intrarea in vigoare a taxei pe viciu. "O sa fiu primul care se va lasa de fumat dupa ce Guvernul va mari acciza la tigari si o va duce la Sanatate", declara Traian Basescu pe 5 septembrie 2005, la o dezbatere organizata la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, prin care incerca sa-si convinga auditoriul ca trebuie majorate accizele la tutun si alcool, iar sumele incasate sa fie distribuite catre fondul de sanatate.

Taxa pe viciu, promovata in pachetul de legi privind reforma sistemului sanitar, este una dintre modalitatile prin care sanatatea poate obtine venituri suplimentare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.