Gabriel Velescu, unul din cei trei acuzati din dosarul "Furtul secolului", a cerut ieri - prin intermediul aparatorului sau - sa se dovedeasca ca suma de aproximativ o suta de miliarde de lei, pe care inculpatii ar fi furat-o, s-a aflat in vehiculul deturnat.

Avocatul a cerut ca firma International CPI Security, parte civila din proces, sa faca dovada ca suma de aproximativ o suta de miliarde de lei vechi (2,6 milioane de euro) a fost in acel transport. Mai mult, aparatorul a sustinut ca banii au fost scosi din banca dupa ce Nica a abandonat masina si ca o parte din suma a fost gasita la o perchezitie ulterioara a domiciliului clientului sau, desi la primele descinderi anchetatorii nu au descoperit banii. In 27 ianuarie, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat la cate 14 ani de inchisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven, cei trei inculpati trimisi in judecata in cazul cunoscut sub numele de "Furtul secolului".

Cei trei au mai fost obligati, in solidar, sa plateasca opt miliarde de lei vechi (236 de mii de euro), suma nedescoperita in timpul anchetei in acest dosar. Petru Nica a fost acuzat ca, in dimineata de 5 iulie 2004, in jurul orei 4.30, a fugit cu o masina blindata incarcata cu 88,4 miliarde de lei si 33.396 de dolari, bani proveniti de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.