Bogdan Hancu, primul militar roman ucis in actiune in Irak, a fost inmormantat cu onoruri militare la Iasi, in prezenta Ministrului Apararii, Teodor Atanasiu si a Sefului Statului Major General, generalul Eugen Badalan.

"Militarul Bogdan Hancu este tributul pe care-l platim in lupta impotriva terorismului", a fost mesajul transmis familiei sublocotentului post-mortem de Teodor Atanasiu. Sute de ieseni l-au condus duminica pe ultimul drum pe Bogdan Hancu.
In oras, drapelele tricolore au fost coborate in berna. Ceremonia religioasa a fost oficiata la capela Corpului X Armata. Trupul sublocotenentului post-mortem Bogdan Hancu a fost ingropat in cimitirul Eroilor.

Sicriul a fost purtat pe umeri de militari din detasamentul "Lupii negri". Desi caliti in misiuni externe, soldatii nu si-au putut stapani lacrimile. Alaturi de familia indurerata stateau Ministrul Apararii Nationale si Seful Statului Major General.

Generalul Eugen Badalan a spus ca Armata romana a facut toate eforturile pentru a asigura securitatea militarilor desfasurati in strainatate, dar ca nu exista garantii privind protectia soldatilor.

In incheierea ceremoniei au fost trase salve de tun si a fost intonat imnul national al Romaniei, un ultim omagiu adus sublocotenteului post mortem Bogdan Hancu ingropat langa eroii cazuti in ce-al de-al doilea razboi mondial mondial.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.