Trupul neinsufletit al sublocotenentului Bogdan Valerian Hancu a ajuns in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 00,15, pe Aeroportul International Iasi ,dupa ce a fost adus in tara la Baza Militara 90 Otopeni, cu un avion AN 26 apartinand Fortelor Aeriene Romane.

Venite la aeroport, rudele lui Bogdan plang disparitia celui drag

Militarul va fi inmormantat duminica la pranz, la Cimitirul Eroilor din Iasi. Pe aeroport a avut loc un ceremonial militar si unul religios. In zborul dinspre Bucuresti spre Iasi, sicriul militarului a fost insotit de generalul de brigada dr. Nicolae Roman, sef de Stat Major in cadrul Comandamentului 2 Operativ.

Presedintele Traian Basescu i-a adus, joi seara, pe Baza Militara 90, Otopeni, un ultim omagiu militarului. El l-a decorat post-mortem pe sublocotenent cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari cu insemn de razboi. Bogdan Valerian Hancu, in varsta de 28 de ani, a fost ucis, joi, intr-un atentat in Irak, in timp ce executa o misiune de patrulare intr-o patrula mixta romano-italiana.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.