Consemnarea pentru cel mult 24 de ore, masura interdictiei de a se afla in anumite locuri pentru persoanele turbulente si inchiderea localurilor zgomotoase sunt principalele prevederi ale unui proiect legislativ initiat de Politia Romana.

Chiar daca retinerea este prevazuta in Codul de Procedura Penala, politia a considerat ca, in anumite situatii, consemnarea pentru cel mult 24 de ore este o masura de siguranta. "Aceasta masura de siguranta poate fi luata atunci cand o persoana prezinta un pericol iminent pentru alte persoane sau cand nu poate fi identificata. Spre exemplu, atunci cand avem de a face cu un individ care a provocat o bataie intr-un local, nu putem doar sa-i dam o amenda si sa-l lasam acolo. Consemnarea a fost prevazuta pentru astfel de cazuri. Masura se va lua intr-un interval scurt de timp, cateva ore, cel mult 24", ne-a declarat comisarul-sef Marin Maldareanu, adjunctul sefului Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.