Un calugar care a slujit vreme de 14 ani la Episcopia Husilor, parintele Romeo Silvan a fost dat afara din monahism, din cauza unei legaturi amoroase

Parintelui Silvan i s-a mai dat o sansa anul trecut, atunci cand a fost trimis la Manastirea de la Tanacu pentru a sluji in locul celebrului Daniel Corogeanu. Acesta s-a lepadat, insa, definitiv de cele sfinte si a ales sa traiasca departe de canoanele bisericesti.

Cu 13 ani mai in varsta

Valentina Neamtu are 50 de ani si e cu 13 ani mai in varsta decat calugarul. Aceasta este vaduva inginerul Neamtu, cunoscut in tot orasul ca omul care a pus bazele podgoriilor husene. Femeia a mostenit de la fostul sot si un autoturism Alfa Romeo, cu care lui Silvan ii place sa se afiseze. Cu aceasta masina, calugarul a mers si la Manastirea de la Tanacu.

Sofer de lux

Idila nu este secreta, sustin vecinii Valentinei Neamtu. "Preotul Silvan vine cam de doi ani. Inainte era imbracat in hainele preotesti, dar din vara trecuta, nu a mai venit cu vesmintele bisericesti. Acum s-a mutat aici. Si cand slujea la Episcopie venea. El conduce masina aceea frumoasa", ne-a declarat Monica Ouatu.

Fiica vaduvei, indignata

Mai mult decat atat, fiica vitrega a Valentinei, Corina Alexa, este indignata. "O multime de oameni ma opresc pe strada sa ma intrebe daca este adevarat ce-a facut mama vitrega, care l-a smintit pe calugarul Silvan!", a precizat, printre altele, Corina Alexa.

Omerta la Episcopie

Singurele declaratii in legatura cu aventurile parintelui Silvan au fost obtinute cu greu de la episcopul-vicar Corneliu Barladeanu. "Ce era sa fac cu el? L-am dat afara. Mai multe amanunte nu se pot da, deoarece situatia are un caracter intern. Si de aceea toate detaliile excluderii lui Silvan sunt cu regim special, la care nu are acces opinia publica", a declarat episcopul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.