Finantatorul Stelei i-a dat bani vechiului prieten Nutu Camataru, dupa ce acesta a fost arestat si a inceput sa aiba probleme financiare; Camataru spune ca Gigi a fost unul dintre apropiatii care nu l-au vandut; Latifundiarul din Pipera pare sa nu fi uitat ca Nutu l-a ajutat la greu si ca, intr-o vreme, Camataru a facut curatenie in curtea Stelei, scapandu-l de Jean Pavel; Din celula de la Jilava, temutul Ion Balint il ataca, in schimb, pe Fane Spoitoru: "E un turnator! Dadea informatii la SIPA"

Cititi in ziarul de maine ultimul episod: Femeile celebre din viata fratilor Sile si Nutu Camataru

Maine, Nutu Camataru povesteste despre femeile celebre din viata lui si a fratelui sau, Vasile Balint, zis Sile. Tulburatoarea Nicoleta Luciu, dar si alte cantarete. Totodata, secretele cunoscutilor luptatori K1 Catalin Zmarandescu si Ionut Iftimoaie.

"Averea" publica azi al treilea episod al dezvaluirilor senzationale ale lui Ion Balint, zis Nutu Camataru. In numarul de ieri, acesta a marturisit ca ar fi victima unor acuzatii nefondate: "Mi se trage de la Cabinetul lui Adrian Nastase si de la un BMW al lui Adrian Copilu’ Minune".

Considerat de procurori cel mai periculos mafiot roman, Ion Balint a povestit asadar ca la o nunta VIP din 2003, unde a fost nas, cunoscutul manelist Adrian Minune a reclamat ca i s-ar fi furat cheia masinii, un BMW de lux. Nutu a intervenit ca sa o recupereze si a avut un conflict cu un anume Laurentiu Roman, despre care - afirma el - a fost folosit ulterior de anchetatori pentru declaratii mincinoase impotriva familiei Balint.

In plus, dupa ce doi agenti de paza de la firma lui Nutu Camataru au fost implicati in evacuarea unui depozit de la marginea Capitalei, Balint si-a mai gasit un dusman: Alin Teodorescu, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase. "Fostul proprietar (n.r. - al depozitului evacuat) era in bune relatii cu Alin Teodorescu. (...) De aici m-au bagat pe mine in carti!", crede Balint.

Nutu Camataru a avut si inca mai pastreaza si prieteni. El ne-a declarat ca unul dintre acestia este Gigi Becali, finantatorul Stelei. "La dosar au aparut convorbiri telefonice cu Gigi Becali, dar el era prietenul meu. Eu i-am dat bani, el imi dadea bani. Era o chestie de amicitie. Si acum. Am fost eu intr-un impas de cand sunt in arest si mi-a trimis 20.000 de dolari. Nu i-am cerut eu. I-a trimis la familia mea ca sa mi-i dea la Jilava. Ne cunoastem de multa vreme, a avut sansa sa devina miliardar si asta e".

Nutu evita insa sa se pronunte pe marginea legaturii proaspete dintre Becali si presedintele Traian Basescu: "Nu pot eu sa zic de Basescu. E simpatic..." Intrebat daca ar fi investit vreodata la Steaua, in cumpararea unor jucatori, Nutu ne-a raspuns sec: "Nu ma intereseaza fotbalul. Imi place, dar boxul ramane viata mea!"

Cumatrul finului lui Mitrea

Nutu sustine ca este prieten si cu Victor Stan, "finul" fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Prin intermediul lui Stan (membru PSD si vicepresedinte al CNSLR Fratia), care-i este si cumatru, Nutu l-a reintalnit si pe Mitrea (pe care il stia dinainte de ‘89 ca sef al Autobazei 5 Ferentari). Nutu neaga insa ca ar fi beneficiat de contracte pe bani publici de pe urma relatiei cu Stan si cu Mitrea. "Am avut contracte la firma de paza, dar nu cu Ministerul Transporturilor, cu cei care se ocupau cu maxi-taxi-urile. Pe la gara am asigurat paza pe rutele Constanta, Oltenita, Big Berceni, de unde lua lumea maxi-taxi-urile! Si nu e nici adevarat ca am dat bani pentru campania PSD! Eu n-am dat bani pentru nimeni, ca daca vroiam sa dau bani, as fi candidat eu!"

Referitor la banii despre care s-a vehiculat ca i-ar fi pus pe capul anchetatorului sau, Marian Santion (actual sef al Directiei Generale Anticoruptie), Nutu ne-a marturisit: "Ce bani sa dau eu pentru el?! 50 de centi, ca atat face capul lui!" Nutu afirma ca un fost recidivist (n.r. - arestat la finele anului trecut pentru ca ar fi taiat pe fata, cu o lama, o eleva din Bucuresti) i-a recunoscut ca procurorii i-ar fi cerut sa scrie ca "sotia lui Nutu i-a dat bani ca sa-l omoare pe procuror!": "Astea sunt chestii in care nu cred nici copiii mici! Sa-mi aduca cineva o caseta in care sa cer eu sau nevasta’mea asta!"

"Ii faceam sapun pe tigani, daca traiam pe vremea lui Hitler!"

In ce-l priveste pe fostul cap al lumii interlope din Bucuresti, Fane Spoitoru, pe numele lui adevarat Ion Titisor, Nutu Camataru i-a pus acestuia eticheta de "turnator"! "Daca mai traiau Hitler si Antonescu, eu cu ei am fi dat sapun pentru intreaga lume din tiganii astia! Si Spoitoru e tigan. E un turnator, care dadea informatii la SIPA!", afirma Nutu.

El ne-a explicat ca asa-zisele legaturi ale lui cu Fane Spoitoru si Miron Cozma nu sunt decat inventii: "Erau niste baieti care aveau o fabrica pe la Arad, niste tigani de la Cozma din Valea Jiului. Era si un baiat de la un cazinou, care a vrut sa faca cu mine un contract de paza pentru fabrica respectiva si n-am avut cum! I-am spus ca eu cunosc patru-cinci sportivi, sa-i ia, sa le dea salarii si sa-si faca treaba cu ei. A avut o altercatie cu una, care avea fabrica, nu stiu care... Aia au zis ca venise din partea lui Miron Cozma, iar eu aveam cu omul ala o convorbire telefonica. L-am garantat si la cineva cu 100.000 de dolari! Iar baietii la bataie i-au spus ca sunt ai lui Nutu Camataru. Eu nu-l iubesc pe Cozma! Nu e nici hot, el a omorat lumea pe strada! Iar cand l-a pus nas pe Fane Spoitoru, mai rau... ca asta mai dadea si el informatii pe la SIPA, era turnator!". (va urma)

Nutu dicta politica galeriei la Steaua

Legat de "gruparea sportivilor", in umbra caruia se afla "Coco" Anghel si despre care procurorii au sustinut ca ar fi preluat afacerile "Camatarilor", Nutu ne-a declarat ca nu-l stia decat intamplator pe Gheorghe Mustata (liderul galeriei Steaua si unul dintre membrii "gruparii sportivilor"): "Il vazusem de doua ori, cind l-am schimbat pe Jean Pavel, care era sef de galerie la Steaua! Eu l-am schimbat, ca Gigi (n.r. - Becali) ii dadea bani sa faca tot felul de prostii si el ii tragea pe dreapta. Ii dadea sa plateasca pentru deplasari maxi-taxi-uri, cinci-sase, si el... va dati seama... si l-am schimbat, eu si Catalin Zmarandescu!"


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.