Cititi in ziarul de maine!"Gigi Becali mi-a trimis 20.000 de dolari la Jilava!"In ziarul de maine, Nutu vorbeste despre cati bani i-a trimis la Jilava finantatorul Stelei, Gigi Becali (apropiat al presedintelui Traian Basescu), dar si despre adevaratul Fane Spoitoru, pe care-l numeste un "turnator ordinar". Ion Balint a lamurit si legaturile lui cu fostul lider al minerilor, Miron Cozma. "A vrut sa recupereze niste bani si s-a dat mare cu mine! Eu nu-l iubesc pentru ca ne-a batut copiii si parintii!", a mai afirmat Nutu Camataru.

"Averea" continua azi sa prezinte, in exclusivitate, dezvaluirile incendiare, ale lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, caruia procurorii i-au pus eticheta unuia dintre cei mai temuti mafioti romani. In editia de ieri, Nutu a povestit despre fostul sef al Autobazei 5 Ferentari, Miron Mitrea, dar si despre pantofarul de la "Arta Incaltamintei", Marian Vanghelie (actual primar al Sectorului 5 al Bucurestilor), care i-a fost ucenic tatalui lui Camataru.

De asemenea, Nutu ne-a marturisit despre teroarea la care l-a supus Tudor Stanica (ex-seful Cercetarilor Penale din Militie) si despre fuga din Romania. Povestea lui continua azi. La sfarsitul lui ianuarie ‘90, Nutu Camataru (care avea atunci 25 de ani) a trecut frontiera dintre Germania si Franta, alaturi de un prieten roman, Paul Nedelus. Facusera impreuna inchisoare inainte de Revolutie. Tinta lor era Nisa, la comandamentul Legiunii Straine, in care Nutu visase sa se inroleze. "Am facut sase luni de pregatire, dupa care am semnat un contract pe doi ani. Am fost in Guinnea, in singura misiune. Imi plateau 1.000 de dolari, plus asigurarile, insa eu visasem altceva, sa fie legiunea... lupte prin Africa, prin jungla... Era doar o armata mai dura pe care o facusem si in Romania! Erau in schimb albanezii si sarbii foarte rai si cereau si bani putini!"

A scapat dintr-un atentat al mafiei ruse

Dupa ce a parasit Legiunea s-a angajat ca garda de corp a unui corsican, care era patronul unui cazinou, "Rool". Corsicanul era extrem de bogat. Participa "din placere" la cursele de masini, la care doar inscrierea era 500.000 de franci.

"Am avut spectacol acolo! Toata coasta era controlata de corsicani, dar incepusera sa vina mafiotii rusi si le impuneau oamenilor de afaceri de acolo sa plateasca taxe de protectie. Si a fost un atentat asupra omului pe care il aparam eu. Au venit doua motociclete si au tras asupra noastra. Eram cu el. L-am culcat la pamant si n-a patit nimic. Atunci am fost cel mai aproape de moarte!" Nutu Camataru sustine ca in acea perioada s-a imbogatit, ca si-a trimis in tara si prima masina, un Renault 19, si ca a trimis si bani familiei ca sa-i cumpere o casa si un apartament: "N-am fost eu usa de biserica, dar ce-am facut am facut afara si nu intereseaza pe nimeni! Important e ca n-am nicio condamnare afara si ca am facut cateva milioane de dolari!".

A facut sex, incoltit de un caine lup

Cum i-a facut? Mima lui Nutu s-a schimbat brusc: "Hmmm... Nu masini, nu arme, nu femei... niste chestii pe la cazinouri care se practica si acum, dar mai putin, ca s-au prins...". Piata Vestului nu era invadata ca azi de prostituate care proveneau din fostul bloc comunist din Estul Europei: "Erau prostituate frantuzoiace cu program, cu autorizatie de la stat. Ieseau seara doua-trei ore. Mi-am ales si eu una blonda, frumoasa, i-am zis 'Combien?>> Mi-a zis ea: '60 de franci>>. M-a dus la ea acasa, avea niste sani, dar n-am putut sa fac nimic ca era un caine lup langa noi care maraia. Ma luase cu transpiratii... I-am zis sa-l dea intr-o alta camera, dar mi-a zis ca e partenerul ei! Innebunise! Altadata, am nimerit pe o strada, erau niste japoneze frumoase, dar am vazut-o pe una cu vocea cam groasa. Am zis eu ca-i dubioasa si imi spune unul dupa ca aici sunt numai travestiti!".

Nas la o nunta VIP cu probleme

In ‘94, a revenit in Romania. Si-a deschis o firma de decoratiuni interioare si o carciuma. Au reinceput insa si probleme cu Justitia. "La carciuma pe care o aveam atunci a venit un mos si s-a dus cu un baiat, Alexandru Nicolae. Aici, in puscarie, l-am cunoscut pe baiatul asta. L-a inselat pe mos cu un apartament. Eu nici nu eram atunci la carciuma si m-am trezit arestat si am primit o pedeaspa de sase ani. Doar pentru ca a fost la mine in pravalie, mosul a zis ca s-a simtit intimidat de mine si de alte persoane. Mi-a cerut bani ca sa spuna adevarul. L-am inregistrat. Mi-a mai zis ca procurorul Valerica Dabu i-a indicat numele si i-a aratat si fotografia mea. M-am plans la Curtea Europeana de la Strasbourg si astept raspuns de acolo!"

Camataru a fost intre timp eliberat

In septembrie 2003, el a fost nas la nunta unui anume Alexandru Barbu, zis "Pelicanu". In acea noapte, s-a mai "pricopsit" cu un dusman: Laurentiu Roman. Pe baza marturiilor acestuia, Nutu si ceilalti membri ai familiei lui au fost inculpati in 2004 pentru o sumedenie de fapte: crima organizata, santaj, proxenetism, talharii si tentative de omor. "La acea nunta a cantat Adrian Copilu’ Minune. La un moment dat, domnul Adi a lasat cheia de la un BMW la o masa la care era si Roman Laurentiu si asta a disparut. Le-am zis ca daca nu apare cheia la masina pe toti care sunteti aici la masa va bat. Dupa jumatate de ora, un ospatar mi-a adus cheia si le-am spus sa plece ca noi n-avem nevoie de ei. Erau mai multi martori acolo, Catalin Botezatu, prietenul meu, si fotbalistul Aliuta. De atunci, Roman, care e recidivist, da declaratii impotriva mea ca asa-l pun procurorii!"

Prohodul i s-a cantat de la Palatul Victoria

Nutu crede insa ca i s-a cerut capul de catre Adrian Nastase, dupa ce sotia lui Mihai Tatulici i-a cerut sa incheie un contract cu firma lui de paza, pentru niste utilaje aflate la Racari: "Femeia se temea sa nu i le fure tiganii. Doi sportivi de-ai mei care au fost acolo, luptatori de K1 angajati la Sofitel, care l-au batut si pe campionul mondial de la rusi, au avut o altercatie cu oamenii fostului proprietar. Ii facuse evacuarea legal. Dar asta era in bune relatii cu Alin Teodorescu, seful de cabinet al lui Adrian Nastase. Baietii au zis ca-s ai lui Nutu Camataru si de aici m-au bagat pe mine-n carti! De la asta, au inceput sa-i cheme pe baieti de la IGP, la instanta, ca aveau arme, SF-uri! Baietilor le-a dat instanta cate noua ani si mie mi-au facut manevre prin procurori! Doar Alin Teoderescu era puternic, ca era cu Nastase si ne-au facut probleme! De la el si de la BMW-ul lu’ Adi Minune mi se trage!".

Troc cu Hrebenciuc si "Bebe Certificat"

Dupa ce a fost arestat in 2004, Nutu afirma ca a fost scos din arest de mai multe ori de procurorii anticoruptie, ca sa dea declaratii "la comanda"!

"Pe parcursul anchetelor, procurorii au aflat ca eu sunt prieten cu Viorel Hrebenciuc, cu Bebe Ivanovici (n.r. - ex-presedintele Consiliului Judetean Ilfov, zis "Bebe Certificat") si cu primarul din comuna Pantelimon. Mi-au zis la Parchet sa-i vand pe astia trei si scap eu cu o pedeapsa mai blanda, sa scriu ca le-as fi dat spaga! Pe Hrebenciuc il stiu de la Marriott, de la hotel, unde ma vedeam cu Gigi Becali si cu el! Dar nu i-am dat eu lui spaga, vorbeam asa si atat! Cu Ivanovici sunt prieten demult, iar primarul mi-a gasit doua parcele sa le cumpar pe malul lacului si nu era nimic ilegal!" (va urma)


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.