Constructia unei autostrazi care sa lege judetele din Moldova la reteaua europeana de autostrazi poate incepe doar dupa ce Uniunea Europeana va aviza acest culoar de transport rutier, a declarat, duminica, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, citat de corespondentul Mediafax.

Onofrei a participat, sambata, la Iasi, la o intrunire a prefectilor din regiunea de dezvoltare Nord-Est, unde s-a discutat despre initierea unui proiect de constructie a unei autostrazi Budapesta - Odessa care sa treaca prin Suceava si Iasi.

El a spus ca pentru realizarea acestui proiect este nevoie de aprobarea UE pentru noul culoar de transport. Onofrei a adaugat ca prefectii din regiunea de dezvoltare Nord-Est se vor adresa Guvernului sa sustina la forurile europene recunoasterea acestui nou coridor si sa finanteze si studiul de fezabilitate. "Odata ce vom avea acceptul pentru noul culoar de transport si studiul de fezabilitate, vom putea discuta despre montajul financiar", a spus Onofrei.

El a aratat ca deja exista investitori care doresc sa finanteze constructia unui tronson de autostrada pe traseul Siret - Suceava - Vatra Dornei. Onofrei a spus ca in vederea dezvoltarii acestei zone este necesara constructia unei autostrazi care sa lege estul Europei la culoarul V paneuropean.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.