Primaria Capitalei va prelua Stadionul National din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu", de la Agentia Nationala pentru Sport (ANS), a declarat ieri primarul general Adriean Videanu.

"Am avut o discutie finala cu seful cancelariei prim-ministru, Aleodor Francu, cu seful ANS, Florian Gheorghe, cu presedintele FRF, Mircea Sandu, cu reprezentanti ai Universitatii de Arhitectura Ion Mincu si am hotarat ca Stadionul National sa treaca in administrarea municipalitatii, probabil de saptamana viitoare, iar aceasta isi va asuma refacerea stadionului, la nivelul exigentelor UEFA si FIFA, dar si cu sprijin financiar din partea Guvernului", a spus Videanu.

Luna trecuta, primarul general a declarat ca, potrivit estimarilor, cheltuielile pentru modernizarea Stadionului National si aducerea acestei arene la standardele UEFA se ridica la aproximativ 80-90 de milioane de euro.

FRF doreste organizarea finalei Cupei UEFA din anul 2009, an ce coincide cu implinirea a o suta de ani de la infiintarea federatiei, iar Bucurestiul va candida cu Stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", a carui capacitate va fi, la sfarsitul lucrarilor de modernizare, de 60.120 de locuri. Pana in prezent, a fost refacuta doar suprafata de joc.