Tanti Eugenia Barbu este primul roman care are renta viagera si se bucura pentru ca dupa 31 de ani munciti la CAP si ca femeie de serviciu are o pensie de doar 2 milioane lei. Ieri batrana a primit primii bani dupa ce si-a dat pamantul in arenda.

Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii, a inmanat ieri primele sapte carnete de rentier pe viata unor tarani din comuna Balaciu din judetul Ialomita. "Trebuie sa recunosc ca am ales sa vin aici, in aceasta comuna, pentru ca sunt mai multe solicitari pentru programul "renta viagera" si pentru ca este mai aproape de Capitala, iar timpul meu este limitat", a marturisit Flutur.

Concret, prin acest program, orice taran mai in varsta de 62 de ani, care are intre 1 si 10 hectare, poate vinde sau arenda aceasta suprafata. In schimbul acestei decizii, taranul primeste 50 euro/ha pe an daca il inchiriaza si 100 euro/ha pe an daca il vinde. In felul acesta, batranii "scapa" de munca grea la camp, iar terenurile agricole - acum faramitate - pot deveni ferme ale unor oameni tineri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.