Acesta a fost predat unei escorte germane, pe Aeroportul International "Henri Coanda" de catre ofiterii Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala.

Pe numele lui Schmidt exista un mandat de arestare, pentru furt calificat dupa ce, in calitate de manager operational al companiei m?ncheneze, acesta a golit, la data de 12 decembrie 2005, seiful firmei si a fugit imediat din tara. O luna si jumatate mai tarziu, barbatul a fost retinut la Bucuresti, intr-un apartament pe care il inchiriase in cartierul Drumul Taberei, adresa la care s-a gasit si o parte din bani.

Prieten de "table" cu Tender

In cele doua luni cat a stat in arestul Directiei Cercetari Penale, Mattias Schmidt a impartit celula cu Ovidiu Tender si cu fostul sef al SRI Prahova, colonelul Cornel Paltanea. Germanul s-a imprietenit foarte repede cu Tender. Pe cei doi i-a unit pasiunea pentru jocul de table, motiv pentru care puteau fi vazuti ore in sir, fata in fata, invartind zarurile. De ieri, meciurile internationale de table sustinute de cuplul Tender - Schmidt au luat sfarsit.