Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Alexandru Marian Iancu

Decizia de arestare a patronului clubului Poli Timisoara si al firmei VGB Oil, Marian Iancu, a fost luata de judecatorul Petre Rosu, acelasi care l-a arestat si pe Ovidiu Tender, tot in dosarul RAFO-Carom.

Procurorii cerusera arestarea lui Iancu pentru: constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. Cea mai grava dintre acuzatii poarta amprenta Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor care a sesizat Parchetul ca are indicii temeinice conform carora Iancu a continuat sa spele bani chiar si dupa inceperea urmaririi penale. In dosarul RAFO-Carom, Ovidiu Tender si Marian Iancu sint acuzati ca, prin articifii financiare, ar fi pagubit statul cu peste 2.700 de miliarde de lei.

Imbracat in costum de trening, Marian Iancu a coborit ieri zimbind din masina, in fata arestului Directiei de Cercetari Penale. El a sustinut ca este nevinovat si ca va sta in arest "foarte putin". Spre deosebire de Tender, care si-a adus de acasa plapuma si perna, Iancu a venit doar cu o geanta. "Ce sa am? O papusa gonflabila?! Am schimburi", a descris el continutul bagajului.

Marian Iancu nu se afla pentru prima data in arestul de la Cercetari Penale. Anul trecut, a mai stat in acelasi arest, in perioada 14 februarie-24 iunie.

Poli Timisoara are o noua conducere

Vestea arestarii lui Marian Iancu a ajuns repede la Timisoara. Alin Popoviciu, membru in Comitetul Director al clubului Poli Timisoara, a declarat ca atributiunile patronului Marian Iancu vor fi preluate de Emil Rosianu, cel care a mai fost presedinte si anul trecut, cind Iancu s-a mai aflat dupa gratii. "Clubul va fi condus de Emil Rosianu, el va tine legatura cu Marian Iancu si tot el are drept de semnatura. Important este ca echipa sa cistige si sa nu fie foarte afectata de tot ce s-a intimplat. Oricum, atmosfera este putin tensionata dupa infringerea suferita in fata Rapidului", a mai spus Popoviciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.