In motivarea sentintei in cazul Patriciu, judecatorul a respins acuzatiile, mai putin una: tranzactiile la bursa

Judecatorul Damian Dolache, de la Tribunalul Bucuresti, care a respins, saptamina trecuta, cererea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu, si-a motivat ieri decizia prin faptul ca a constatat lipsa unor "probe certe". El a demontat acuzatiile aduse de procurori lui Patriciu cu o exceptie: tranzactiile facute la bursa, in aprilie 2003, cu actiuni Rompetrol, care si-au marit pretul de citeva ori intr-o saptamina.

"Exista indicii temeinice in raport de vinzarea actiunilor la un pret vadit inferior valorii lor, manipularea pietei si spalare de bani, deoarece succesiunea cronologica a faptelor petrecute la deschiderea primei sedinte de tranzactionare la BVB cu actiuni RRC denota savirsirea unor astfel de fapte", a aratat magistratul.

"Chiar si in aceste conditii, tribunalul apreciaza ca temeiul arestarii preventive (…) nu poate fi luat in considerare", a explicat magistratul. Referindu-se la probele prezentate de Parchet, judecatorul a remarcat ca nici urmarirea penala "nu este fara de cusur (ne referim aici doar la interceptarea nelegala a interceptarilor telefonice, in lipsa prezentarii mandatului in baza caruia s-au efectuat)". De precizat ca interceptarile telefonice reprezinta principala proba a procurorilor pentru a demonstra manipularea pietei in cazul tranzactiei de la bursa incriminate.

Miine, la Curtea de Apel se judeca recursul procurorilor fata de decizia tribunalului de respingere a propunerii de arestare a lui Dinu Patriciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.