Ministerul Finantelor Publice (MFP) va semna, astazi, cu Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) si Calyon Corporate and Investment Bank, acordul de imprumut de 100 milioane euro destinat platilor pentru constructia autostrazii Brasov - Bors. Creditul a fost aprobat de Guvern la mijlocul anului trecut, cu cele doua institutii financiare ca aranjori. La acel moment conditiile tehnice stabileau o scadenta de 12 ani, cu o perioada de gratie de patru ani si o rata variabila a dobanzii, intregul imprumut urmand sa fie restituit in 17 rate semestriale egale.

Prima rata urma sa fie achitata la patru ani de la data intrarii in efectivitate a acordului de imprumut. Lucrarile la autostrada Transilvania au inceput in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro cu constructorul american Bechtel, insa au fost stopate dupa ce partea romana a anuntat ca doreste renegocierea conditiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.