Asasinul Stefan Remus Chiper, in varsta de 31 ani, era implicat nu numai in afaceri cu masini straine. La doar cateva zile de la gasirea cadavrelor victimelor, detalii importante ies la suprafata. In afara faptului ca anchetatorii spun ca nu mai exista un complice la asasinarea celor trei barbati, Patru Neagu, Claudiu Barbulescu si Arun Omer, ucigasul era, de fapt, un om instarit, dar plin de datorii!

Din cele declarate de Chiper, reiese ca era dator la doi camatari din Mangalia cu o suma de peste 100 mii de dolari, bani pe care ii imprumutase pentru terminarea constructiilor la un mic hotel din Costinesti. Nu era nou venit in afaceri, Remus Chiper investind bani in agricultura, apoi intr-o casa de amanet, pe care ulterior a inlocuit-o cu una de schimb valutar. Un alt amanunt ar fi ca asasinul are in proprietate 3 case, in Lazu, Eforie Sud si Constanta. Nici una dintre afacerile mentionate nu a dat randament, iar Chiper a ales sa ucida pentru a-si acoperi datoriile. A premeditat crimele ce urmau, cumparand scotch, sarma si saci de rafie in care a transportat cadavrele.

Primul pe lista constanteanului a fost Patru Neagu, un barbat in varsta de 30 ani. Neagu a fost dat disparut la data de 4 decembrie 2005, de catre sotie. Plecase de acasa cu doua zile inainte sa vanda un Mercedes contra sumei de 16.000 de euro, iar de atunci nimeni nu a mai stiut nimic de el. A fost dat in urmarire locala. Initial, politistii nu au exclus posibilitatea ca Neagu sa fi iesit din Romania, acesta mai plecase in strainatate in mod ilegal, iar in ultima perioada avea interdictie de a parasi tara.

La doua saptamani de la disparitia lui Neagu, Mercedesul acestuia a fost gasit de politisti, in trafic. Surpriza mare a fost atunci cand ofiterii au aflat ca masina se afla la al 3-lea cumparator, iar actualul proprietar nu cunostea nici un Neagu. Dupa ce politistii au mers pe firul tranzactiei, acestia au gasit facturile primei vanzari a masinii. Pe hartii era trecut numele lui Claudiu Barbulescu, cel care avea sa devina cea de-a doua victima a lui Chiper. Actele de vanzare-cumparare erau false si datau de la 30.11.2005.

In apartamentul inchiriat, procurorul a gasit in biblioteca barosul cu care Remus ucidea si cutitul pe acesta care il folosea la ambalarea trupurilor victimelor sale


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.