RA-APPS recunoaste ca blocul inchiriat de PSD, in care Ion Iliescu are biroul de senator si unde functioneaza Institutul PSD „Ovidiu Sincai“, a fost retrocedat prin hotarire judecatoreasca

Fostul sediu al PSD, in care se afla situat biroul senatorial al lui Ion Iliescu, pe strada Atena, in imobilul de la numarul 11, va fi retrocedat fostilor proprietari, dupa cum este afisat pe site-ul Regiei Autonome - Administratia Protocolului de Stat (RA-APPS). Astfel, Dobrota Ilie, Dobrota Romi, Dobrota Maria, Dobrota Dumitru si Baja Minerva au fost pusi in posesie prin hotarire judecatoreasca si urmeaza sa preia blocul in care mai functioneaza si Institutul Social Democrat "Ovidiu Sincai", condus de actualul deputat PSD Adrian Severin. Cind a auzit de adresa Atena 11, directorul general RA-APPS, Cristian Vlaicu, a spus: "Nu am obligatia sa va spun nimic", dupa care a inchis telefonul.

PSD plateste chirie

Desi membrii familiei Dobrota au primit prin hotarire judecatoreasca tot imobilul, administratorul acestuia cunoaste doar situatia etajelor 2 si 3, in conditiile in care biroul lui Ion Iliescu se afla la etajul 1, iar Institutul lui Adrian Severin la parter. "Eu stiu doar de un singur Dobrota care a intrat in posesie la etajul 2 si 3: mai multe birouri, boxe, si un garaj la subsol. Acum s-a inteles cu PSD si primeste chirie", a spus administratorul Stancu.

Nici directoarea institutului aflat la parterul cladirii nu era prea lamurita cine este proprietarul real. "E o cladire a RA-APPS, inchiriata de PSD, iar PSD ne-a subinchiriat-o noua", spune Anne Juganaru, directorul executiv al Institutului "Ovidiu Sincai" . Tot administratorul a pomenit si suma pe care PSD-ul o plateste chirie RA-APPS-ului: 14 milioane de lei pe luna.

Noua intr-un bloc

In prezent, noua institutii isi impart numeroasele camere din bloc. Pe linga Iliescu si Severin, s-au aciuat si Asociatia Liga de Prietenie Romano-Sirba, Fundatia Secolul 21, Fundatia pentru Republica si Democratie, ziarul "Timpul", Forumul Democrat Roman. Administratorul Stancu, care i-a numarat pe toti, a pomenit o cifra de 60 de oameni in total. "Iliescu vine aici in fiecare seara si noapte; miine avem vreo trei sedinte, nici nu stiu pe unde sa-i mai bag; aici isi tine toate sedintele, toate audientele, aici si-a facut si ziua de nastere pe 3 martie", a incheiat el.

Tot in cuibul din Atena 11 s-au refugiat la inceputul anului si presedintele PSD, Mircea Geoana, Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc, la birourile senatoriale ale lui Ion Iliescu, pentru a se putea consulta in timpul scandalului "Tamara".

Inaintea lui Iliescu a stat Securitatea

Cladirea din Atena 11 a fost construita in anii ‘30. Administratorul Stancu isi aduce aminte ca a fost folosita de Securitate timp indelungat. "Securistii stateau chiar in foisorul de la etajul 3, cu binoclul in mina, sa vada cine intra si cine iese din ambasadele cu sediu pe str. Atena", si-a adus aminte si Juganaru. Tot ea a pomenit de "kilometri intregi de cabluri; parte au fost scosi cind am renovat noi aici, parte au fost scosi inainte".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.